A nyárzáró fesztiválon közel 14 hektáron szinte minden rajtra kész. Négy nap alatt több mint 150 fellépő előadásán szórakozhatnak a vendégek. A meteorológusok igazi kánikulát jósolnak a hétre, de a szervezők mindenkit megnyugtattak, több mint 60 helyen lehet vízhez jutni a területen, illetve több párakaput is felállítanak.

A felfrissülni vágyókat várja a SZIN Plázs, ahol 150 méteren, 50 napozóágyon lehet pihenni a Tisza parton. Biztonságukról úszómesterek és vízimentők gondoskodnak éjjel – nappal. Idei újdonság a SZIN kártya, ami a készpénzes fizetőeszközöket hivatott kiváltani. A kártyákat a fesztivál területén, több helyen lehet feltölteni. Az egyenleget bármikor, legkésőbb a rendezvény végén lehet visszaváltani készpénzre.

A kedd délutáni sajtóbejáráson a SZIN technikai vezetője elmondta kilenc oldalas zajvédelmi tervezetet állítottak össze, amellyel a szegediek nyugalmát védik. A korábbi évekhez hasonlóan a beléptetést és a rendezvény belső biztonságáért egy magáncég a felelős – tájékoztatta portálunkat a helyszínen dr. Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, aki hozzátette: a rendőrség az esemény külső biztosítását végzi. A rendőrség fokozott jelenlétet biztosít a város területén, hogy megelőzzék az erőszakos és a garázda cselekményeket. Határozottan lépnek fel a kábítószerrel kapcsolatban is. Már a rendezvényt megelőzően átvizsgálták a területet, hogy megelőzzék a kábítószer bejutását a SZINre.

Ottjártunkkor az utolsó simításokat végezték a Tisza parton, zajlott a területrendezés. A vendéglátó egységekhez érkeztek a teherautók. Technikusok dolgoztak a színpadokon. Szerdán indulnak a koncertek, de a bérletesek már kedden délután beköltözhettek, így a helyszínen várhatják meg az első nap eljövetelét.

 

Nagy Ágnes