1922. augusztus 21-én Mindszenten született Zsótér Jánosné, akinek ez a nap szomorúságra is ad okot, hiszen a II. világháborúban pont a születésnapján veszítette el férjét. Ezt a fájdalmas emléket azonban tegyük félre egy rövid időre, hiszen mégis csak a 90. születésnapról beszélünk.

Erről a jeles napról nem feledkeztek meg a város vezetői sem, így aztán Pölös Mihály képviselő és Megyeri Gyuláné anyakönyvvezető egy kis ajándékkal lepte meg az ünnepeltet, valamint átadták a Magyar Köztársaság emléklapját is.

Mindezek után finom süteményekkel vendégeltek meg minket és közben beszélgettünk az ünnepelttel is, aki már 14 évesen a mezőgazdaságban dolgozott, melyet a mai napig a hobbijának tekint. Továbbá dolgozott helyi vendéglátóknál, a szegedi konzervgyárban, ahol hét év alatt a kiváló dolgozó címet is megkapta. Hódmezővásárhelyen a porcelángyárban is megfordult, majd visszatért Mindszentre.

Arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka csak ennyit mondott: dolgozni, dolgozni és dolgozni. Életem során nagyon sokat dolgoztam, és még ma is teszek-veszek a kertben, valamint szőnyeget is készítek.

A munka mellett azonban nem unatkozik az egyébként jó egészséggel bíró Zsótér Jánosné, ugyanis a családja nagyobb része Norvégiában él. Így aztán néhány hónapot Mindszenten, néhányat külföldön tartózkodik. Egy lánya mellett két unokával és két dédunokával büszkélkedhet.