Szent István intelmei szobrának talapzatán olvashatók, az egyiket idézve köszöntötte az ünneplő közönséget Nagy Sándor. Beszédében a polgármester kiemelte az államalapítóra, a város templomának névadójára, a város védőszentjére gondolva, előtte tisztelegve egyik intelmét: „Semmi se taszít le csakis a gőg és a gyűlölet.” Mint mondta, napjainkra sajnos a kisvárosban is ez jellemző, hogy bántják egymást az emberek, ami nem vezet sehova. Ezért kell a mai nap töltekeznünk és ünnepelnünk, ünnepelni olyan embereket is, akik munkájukkal, életútjukkal valami kiemelkedőt alkottak – mondta. Szükségünk van ilyen lámpásokra, akiket tudunk követni – fogalmazott.

Köszöntötték azt az embert, aki a kistelekieknek csak Molnár Pista bácsi, aki hetven éve vette át tanítói diplomáját, és kezdte pályafutását kántorként. Később tanítóként, tanárként, énekkar-vezetőkent tette a dolgát, dolgozott a Művelődési Házban, színjátszó csoportot irányított. 13 évig szakfelügyelő volt, majd 1975-től volt igazgatóhelyettese kisteleken a Rákóczi iskolának, ahonnan nyugállományba vonult – ismertette pályafutását dr. Pálinkás Pál alpolgármester.

Betegsége miatt Csehó Józsefné nem tudott megjelenni, de aranydiplomája okán szintén köszöntötték. A magyar történelem szakdiplomáját apja születésnapján, 1962. július 16-án vette át a szegedi József Attila Tudományegyetemen. Több tanfolyamot végzett el, közte az irodalmi színpadvezetőit, tartott történelmi szakkört, majd felvételi előkészítőket – mondta el pályafutását ismertetve Gera Szilvia, a Globe Vándorok amatőr színtársulat szakmai vezetője.

Molnár Attila