A XLVII. Hortobágyi Hídi Vásár rendezvény biztosítása során, a 33-as számú főút forgalmának biztosítása, a rendezvény területére érkező és onnan távozó gépjárművek zavartalan, balesetmenetes be-és kihaladása, a gépjárművek parkoltatása és biztonságos mozgatása érdekében a fenti terület közlekedési korlátozása szükséges és indokolt, ezért a rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében a Közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. Tv. 14. §-ában és a Rendőrségről szóló 1994 évi XXXIV. Törvény 44. §. (1) bekezdés a/pontjában biztosított jogkörénél fogva a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Vezetője ideiglenes forgalomkorlátozást rendelt el az alábbi helyen:

2012. augusztus 18-án 06.00 órától augusztus 20-án 20.00 óráig

a 33-as számú főúton, a 70 és 74-es km szelvény közötti útszakaszon, az úttest mindkét oldalán, az útpadkán is m e g á l l n i    t i l o s !

A rendezvényre érkezők a jelzőtáblákkal jelzett kijelölt parkolási lehetőségeket vehetik igénybe.

A 33-as számú főút forgalmának zavartalansága érdekében ajánlott a parkolási lehetőségek jobbra, kisívű kanyarodással való megközelítése.

A Hortobágy folyó Kilenclyukú Hídján, amennyiben azt a 33-as számú főút forgalma indokolttá teszi, a járműforgalom rendőri irányítással váltakozó irányokból haladhat át.

Aki a 33. főúton kíván közlekedni Budapest irányába, és nem célja a hortobágyi rendezvényeken való részvétel, azok számára a következőket javasoljuk.

Hajdúszoboszló irányából a 3321-es számú úton (Nagyhegyesen keresztül) elérve a 33-as főutat, célszerű a körforgalomban a főútra rákanyarodás helyett Balmazújváros felé továbbhaladni, majd onnan, a 3316-os számú úton, Tiszacsege és Egyek (Telekháza) kerülő úton közlekedni Budapest irányába, és Egyek után néhány km-rel, visszatérni a 33-as számú főútra.

Nádudvar irányából, a 3405-ös úton elérve a 33-as főutat, a Budapest irányába haladóknak megfontolandó, a Hortobágyon átmenő forgalom könnyítése érdekében pedig javasolható, a 33-as számú főútra ne balra, hanem jobbra kanyarodjanak, majd ezt követően Balmazújvároson át, az előbbiek szerinti vonalon célszerű haladni.

A Budapestig vagy azon túl közlekedők számára javasoljuk, hogy a 33-as és 3-as számú főutak helyett az M35-ös illetve M3-as autópályákat vegyék igénybe.

Kelemen Éva r. főhadnagy

sajtószóvivő