A péksüteményeken jól mutatnak a különböző magok, ám amellett, hogy ezek dekoratívak, egészségesek is. A lenmagot már az ókori Egyiptomban is ismerték, rostban gazdag, több vitamin és ásványi anyagot tartalmaz. Sok más mellett szív- és érrendszeri betegségek kezelésére kivonatokat készítenek belőle, illetve az agyműködést is serkenti.

A szezámmagot Indiában, Kínában 5000 éve ismerik. Könnyen emészthető, vitamindús, a diétázók és cukorbetegek is fogyaszthatják. A magok esetében a tökmag is rendkívül hasznos szervezetünk számára.

A Rónasági Gasztro Sütőipari Kft. magvas termékei nagyon kedveltek. Dekoratívak, rusztikusak, hiszen magán a péksüteményen is jól mutatnak a magvak, de akkor is, ha beledagasztják. Ez utóbbi esetben előtte beáztatják a magokat, ill. van, amelyet megpirítanak.

Megkóstolhatják ezeket is a Rónasági Gasztro Sütőipari Kft. szaküzleteiben.