A gyerekek kikapcsolódásának színtere a játszótér, mely biztonságosságát több rendelet is szabályozza, az uniós elveknek kell megfelelni. Jelenleg felülvizsgálják őket, a szabálytalan játszótereket várhatóan jövőre cserélik le. A játszótér rendbentartása önkormányzati feladat, így a parlagfűmentesítés is ezeken a helyeken.

Jelenleg tombol a parlagfűszezon, június 30-ig kellett a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni. Ezen a határidőn már túl vagyunk, fertőzött terület esetén a hatóság elrendelheti a közérdekű védekezést, aminek költségeit az adott terület tulajdonosára terhelnek a büntetéssel együtt.

Belterületen az önkormányzat jár el, 20.000 – 700.000 Ft közötti lehet a bírság összege, külterületen a Földhivatal feladata az esetleges büntetés kiszabása, ami 20.000Ft-tól 2.000.000 Ft-ig terjedhet.

A parlagfű mentesítés legegyszerűbb módja a kaszálás, persze ilyenkor minden mást is lekaszálunk. Ettől a zöld hulladékot úgy szabadulhatunk meg szabályosan, ha saját kukánkba rakjuk, vagy a közszolgáltatótól 400 Ft Áfáért vásárolunk szabvány zsákot, amit szintén elszállítanak. De Csányiné dr. Bozsó Barbara a komposztálást ajánlja módszerként a zöld hulladék megsemmisítésére.

Kisteleken már elindult a szelektív hulladékgyűjtés, amely egész Magyarországon eléggé gyerekcipőben jár. A kisteleki lakosok már megkapták a tájékoztató anyagot, és a zsákot. Távlati tervként Csányiné dr. Bozsó Barbara, Kistelek aljegyzője szeretné megtanítani a gyerekeknek, hogy el tudják különíteni a különböző típusú hulladékokat. Terv, hogy az iskolákban, osztályfőnöki órákon e témával kapcsolatos feladatlapokat töltessenek ki. A későbbiekben újabb tájékoztató anyagok fognak készülni, amit a lakosság ingyenesen megkap.

Nem lehet elfeledkezni a közelgő ünnepről! Augusztus 19-én és 20-án lesz Kisteleken a Búcsú és Arató Ünnep. Az esemény programkínálatából Csányiné dr. Bozsó Barbara ajánlja mindenki figyelmébe a 20-i Város Napi Futást, melyre nevezni aznap reggel 7 órától lehet. Az első 100 nevező ajándék pólót kap, melyen a magyar zászló színei és Kistelek város szimbóluma köszön vissza. A futáson Nagy Sándor, Kistelek polgármestere is aktívan részt vesz.