Egy manipulált hanganyag – melyen Lázár János polgármester beszédéből állítottak össze anyagot – után került annak készítőinek neve a vásárhelyiek előtt nyilvánosságra. Amiatt tettek közel egy évvel ezelőtt feljelentést, mely ügyben a nyomozást a Makói Ügyészség most megszüntette. Ezzel kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót pénteken délután a vásárhelyi Fidesz irodában.

A hanganyag 2011-ben került az országos és a helyi médiákhoz, de egy 2008-as vásárhelyi közgyűlés mondatait is tartalmazta Lázár János polgármesterre nézve hátrányosan összevágva.

Az anyag készítőinek a nevét szórólapon hozta nyilvánosságra a Fidesz vásárhelyi szervezete, miután kitudódott, hol és kik készítették el a manipulált felvételt. Ezért tettek feljelentést dr. Havasi Katalin Fidesz elnök, önkormányzati képviselő ellen.

Az ügyészség bűncselekmény hiányban az eljárást megszüntette, jelentette be a pénteki sajtótájékoztatón Molnárné Kecskeméti Rita, Hegedűs Zoltán és Fekete Ferenc települési képviselő.

Az ügy kapcsán Hegedűs Zoltán elmondta, felhívná Havránek Ferenc ellenzéki képviselő figyelmét, a Fidesz képviselőit ne próbálják perekkel, fenyegetésekkel rábírni arra, hogy elhallgassák az igazságot. Mint kiemelte, teljesen nyilvánvaló, hogy egy megvágott, manipulált hangfelvételt készítettek, amellyel le akarták járatni Lázár Jánost.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az eljárás alatt az érintettek egy pillanatig nem cáfolták, hogy ők készítették a felvételt és felszólította Havránek Ferencet, hogy a jogrendszer lehetőségivel élve megalapozatlan vádaskodásokkal próbálják lejáratni politikai ellenfeleiket, ahelyett inkább vállalják a felelősséget a hangfelvétel manipulálásáért.

Végezetül felszólították az érintetteket, lépjenek a nyilvánosság, akár az országos nyilvánosság elé és kérjen bocsánatot Hódmezővásárhelytől, és nem utolsósorban dr. Havasi Katalintól, akit szintén meghurcoltak az ügy kapcsán.