A kivitelezés vezetője elmondta jelenleg a templom szakipari befejező munkái folynak. A héten kerülnek vissza az ólomüvegablakok, folyamatosan készülnek a karzaton az asztalos munkák, majd hozzátette, a restaurált szerkezetek is legkésőbb a jövő héten a helyükre kerülnek.

Augusztus közepén érkezik az orgona szerkezete, amit majd a hangszer behangolása követ – tájékoztatta portálunkat Termes – Kis Gábor. Ritkaság, hogy egy templom vizesblokkokkal is rendelkezik. A hódmezővásárhelyi Református Ótemplomban már a csövek a helyén vannak, a szanitereket elhelyezése van még hátra – tudtuk meg a kivitelezés vezetőjétől, aki elmondta a villamos vezetékek is a helyükre kerültek és az elektromos berendezések is már csak az új öltözékükre várnak,  a csillárok és a kapcsolók felszerelése van még hátra a munkából.

Felújításra kerül az őrtorony, melyben látható lesz az ország első kovácsoltvas egymutatós órája, amelyet egy kecskeméti mester készít el. Szintén helyreállítják a kazettás, festett fatáblás homlokzatú és mennyezetű karzatot, a papokpadját és a szószéket.

Nagy Ágnes