Egy utas videóra vette, amint a Körös Volán egy buszsofőrje 100 métereket tett meg úgy, hogy közben olvasott.

Lapunk kérdésére Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy a Békéscsabai Rendőrkapitányságra hétfőn délután eljutott felvételt a közlekedésrendészeti osztályon szolgálatot teljesítő kollégák megnézték, elemezték, az ügyben szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A rendelkezésre álló információk alapján és a közlekedési társaság közreműködésével azonosították a járatot, illetve annak vezetőjét. A szabálysértési eljárásban az autóbusz sofőrjét 150 ezer forintig terjedő pénzbírság megfizetésére kötelezhetik, és 1 évig terjedő időtartamra eltilthatják a járművezetéstől.

Mivel a felvétel az egyébként három héttel korábban történt eseményről csak augusztus 6-án, hétfőn jutott el a rendőrséghez – tehát nem egy tetten érést követően indult az eljárás, ahol az elkövetőt azonnal megnyilatkoztatja az intézkedő rendőr – a sofőrt a kapitányság a szabálysértési eljárás szabályai szerint, a határidők betartásával idézi. Meghallgatása még nem történt meg.

forrás és teljes cikk:beol.hu

a fotó illszutráció