Egy szerkesztőség vezetése, ahol több médium: a Rádió 7, a www.promenad.hu, a Mindszenti Hírek, a Székkutasi Hírek illetve a Szuperpressz irányítása fut össze, szinte a nap minden percét kitölti. Égető Gyulát, a Rádió 7 és a www.promenad.hu cég és szerkesztőségvezető, tulajdonosa Napraforgó műsorunkban elmondta, hogy eddig kétszer négy napot tudott pihenéssel tölteni a Balatonnál. Kollégánk elmondta számára a víz, illetve a szerelés jelenti a kikapcsolódást, bár most a vitorlázást ki kell hagynia, a szörf és a kenu biztosan megmártózik a Balatonban. A sok ülő munka mellett a jó kondíció megtartása érdekében rendszeresen sportol – tudtuk meg a Rádió 7 és a www.promenad.hu cég és szerkesztőségvezető, tulajdonosától, aki hozzátette heti rendszerességgel Tarján Lajosnál, a T&M Sport, Fitness Stúdióban edz, és ezt mindenkinek szívből ajánlja. A rövid nyaralás után azonban jönnek a dolgos napok, hiszen augusztus 9-én, délelőtt 10 órától már újra mikrofon elé ül, hogy dr. Lázás János, országgyűlési képviselővel beszélgessen a Rádió 7 hullámhosszán, a 97.6 MHz-en.

A jó idővel beköszöntött a fesztivál szezon, gomba módra szaporodnak a szabadtéri programok, lépten – nyomon fellépésre invitálják Lányi Lalát és zenekarát is. Nyaralásra, pihenésre nem nagyon jut idő, talán egy rövid látogatás a Balatonnál családdal még belefér. Ez az év nem erről szól, rengeteg munka, rengeteg terv és régóta tartó folyamatnak éppen azon szakában vagyok, amikor nem lehet elengedni a gyeplőt, mert a megvalósulás fázisához ért – fejtette ki a Kozmix frontembere, aki hozzátette a cél előtt már nincs megállás. Lányi Lala elmondta, augusztusban már elkezd ráhangolódni a szeptemberi tanévkezdésre, hiszen a jogi egyetemi elég erős, így fel kell eleveníteni a korábban tanultakat. Tervei között szerepel egy új egyesület alapítása, amely a zenészek érdekvédelmével foglalkozna. A sok munka mellé a zene is belefér, szóló énekesként és a lassan nagykorú Kozmix kapcsán is új dallal készülnek.

Ha végignézünk Hódmezővásárhely programkínálatán, nem igazán találunk benne üres helyet, sok a teendő. Az idei nyárról kérdeztük Almási Istvánt, Hódmezővásárhely alpolgármesterét, aki elmondta hivatali teendői miatt esetleg egy – egy mártélyi kirándulást és egy kis strandolást tud megengedni magának. Az esti órákban pedig az unokáknak szenteli az időt.

A napi teendők mellett egy pici pihenőt engedélyezett magának Nagy Sándor, Kistelek polgármestere, aki elmondta, hogy már egy hetet sikerült a családdal eltöltenie az Adrián, ahol kerékpározással, nevezetességek megtekintésével és természetesen strandolással töltik az időt. Kistelek polgármestere hozzátette, már elsajátította a helyiektől a halsütés minden csínját-bínját, a halpucolástól a sütésig. Ha nem külföldön nyaral, akkor a ház körüli tevékenységeknek szenteli az időt – Nagy Sándor kifejtette ebben az időszakban több idő jut a beszélgetésekre és az aktív pihenésre.

A nyári táboroztatás után Tót Margit, Dóc polgármestere férjével utazik el Debrecenbe pihenni, majd szeptemberben a Duna – Deltánál fognak eltölteni egy hetet. Dóc polgármestere elmondta szeretik a wellness-t és a nagy sétákat, kirándulásokat – majd hozzátette míg a férje horgászik, addig ő egy más hobbijainak, az olvasásnak és természetes gyógymódoknak , tudja szentelni idejét. Mint megtudtuk tervei között szerepel, hogy unokájával, a két éves Bencével ellátogat a Szegedi Vadasparkba.

Sulyok Zoltán elmondta, hogy nincs megállás, hiszen ha minden jól alakul augusztusban Európa turnéra indulnak. Svájc, Németország, Belgium és Hollandia érintésével Luxemburgot célozzák meg, hogy az ottani tájvédelmi körzet bejárásával hasznos tapasztalatokat szerezzenek majd azt itthon kamatoztassák. Az ország egyetlen tájvédelmi körzete az Ardenek hegységnél terül el, az utazás célja, hogy feltérképezzék a turisztikai rendszert, illetve felmérjék hogyan viszonyulnak az ottani emberek az ökoturizmushoz.

Dr. Martonosi György, Maroslele polgármestere az utóbbi idők feladatai miatt csak hosszú hétvégékben tud gondolkodni, de ellátogatott Kapolcsra a Művészetek Völgyébe. Tervei között szerepel, hogy augusztus 20-a körül ellátogat Balatonboglárra, az ottani borfesztiválra. Dr. Martonosi György elmondta, hogy kifejezett hobbija nincs, a ház körüli munkákkal, kertészkedéssel tud aktívan pihenni.

Kodácz Csengele, a Rádió 7 és a promenad.hu programigazgatója az idei évben is Erdélyben nyaral. Mint elmondta, oda köti a családja és rengeteg szép emlék. Nagyon szeret Marosvásárhelyen pihenni, számára ez az igazi feltöltődés. Időt szakít arra, hogy múzeumokat látogasson meg, nagyokat sétáljon, vagy éppen csobbanjon egyet a Weekenden. Kodácz Csengele elmondta a nyár végén a barátaival szeretne leruccanni a Balatonhoz, hogy egy bulisabb nyaralást is beiktasson.

Munkával telt eddig a nyár Székkutas polgármestere számára, Szél István elmondta a pályázatokra felkészülés miatt nem utazik el nyaralni. Ha teheti párjával kerékpározzák körbe a vidéket. Elmondta talán ősszel vagy télen fér bele egy kis nyaralás belföldön. Kedvencei közé tartozik a Balaton északi partja illetve a Dunakanyar.

Dr. Lázárné Megyeri Zitát, a Tiszta Szívvel Egyesület kuratóriumi elnökének a nyár az iskola szünetet jelenti. Az iskolaszünetben a gyerekekkel kirándulásokat szerveznek, de a Balatonhoz is ellátogattak. Mivel dr. Lázár János, államtitkárnak az új munka minden idejét lefoglalja ezért közös nyaralás nem volt, és a közel jövőben nem is tervezik. Augusztusban már az iskolakezdésre készülődnek a gyerekekkel, átismétlik az előző évben tanultakat.

Újvári László, Balástya polgármestere csak pár napos pihenést engedélyez magának, mivel a hivatali teendők miatt nem utazik el. A családdal szeretne a Balatonhoz elutazni. Otthoni időtöltésként a kertészetet és a házkörüli munkákat emelte ki.

Borbás Erika elmondta azt is, hogy a következő évadban is a Győri Nemzeti Színházban fog játszani, a Jekyll & Hide előadásait mutatják be, azonban fontos számára a család, hiszen fiai, Máté három, Gergő ötéves, még szeretne több időt velük tölteni.

A nyárból már két hónap elröpült, amit a jubileumi koncertre való felkészüléssel és az új album körüli munkálatokkal töltötte St. Martin. A hódmezővásárhelyi származású zenész elmondta, az idén két hetet töltött náluk keresztlánya, Lili, akivel három napra elutaztak Sümegre, illetve egynapos kirándulásokat is szerveztek. Mint megtudtuk még nincs eldöntve, hogy mikor látogatnak Hódmezővásárhelyre, hiszen az új lemez munkálatai most minden idejét lefoglalják, amelyek ha minden jól megy augusztus közepére befejeződnek. St Martin elmondta, ha marad idejük, akkor pár napos kirándulást terveznek, ami alatt körbebiciklizik a Balatont vagy a Tisza tavat.

Mindszent város a nyáron is bővelkedik programokban, illetve a városvezetés a napi teendőket sem hanyagolhatja el. Zsótér Károly polgármester idén engedélyezett magának négy nap szabadságot, amit a Dél – Kárpátok tetején töltött el. Otthon a kertészkedésnek hódol.

Gyüdi Sándor nyara a színházi évad lezárásával telt. Július közepén, illetve augusztusban szeretne ismét ellátogatni a Balatonhoz. Ez az időszak nagy munkával telik, hiszen a Szegedi Nemzeti Színházban zajlanak a felújítási munkálatok, ezért nincs megállás.

Dudás Róbert, a Rádió 7 zenei igazgatója elmondta, még nincs konkrét terve, hogy hová utazik el. Hangsúlyozta, hogy szeretné meglátogatni a családját Óbecsén, illetve a hegyekbe töltené a pihenőt, mert ott legalább hűvös van.

Nagy Ágnes