A tanulmány során a szakemberek 2250 18 és 73 év közötti spanyol férfit és nőt kérdeztek ki, akik valamennyien legalább hat hónapja éltek heteroszexuális kapcsolatban. A tanulmányban számos helyi képzési központ, felnőtt oktatási központ, könyvtár és iskola részt vett, és az eredmények alapján elmondható, hogy mind a nők, mind a férfiak közel 100 százaléka élt már át kellemes szexuális fantáziálást élete során, míg 80 százalékuknak már negatív, kellemetlen fantáziálásban is volt részük. A vizsgálatból emellett az is kiderült, hogy a férfiak többet fantáziálnak a nőknél, ami megerősíti azt a korábbi nézetet, miszerint az erősebbik nem tagjai gyakrabban gondolnak a szexre nőtársaiknál – tudtuk meg a MediPresstől.

A hasonlóságok mellett azért különbségekre is fény derült a nemek tekintetében, a nőknél például gyakoribbak a kellemes, romantikus fantáziálgatások, míg a férfiak többször ábrándoznak extrém helyzetekről, például csoportszexről, orgiáról, swingerezésről. A legkellemetlenebb fantáziákban a nők esetében általában valamilyen szexuális alávetettség, kiszolgáltatottság jelenik meg, például erőszak áldozatává válik az illető, férfiaknál ezzel szemben a legnegatívabb fantáziák többnyire valamilyen homoszexuális helyzetet tartalmaznak.

A tanulmány szerzői, Nieves Moyano Muñoz és Juan Carlos Sierra Freire a Granada Egyetem munkatársai, és Spanyolországban elsőként végeztek ilyen jellegű felmérést, melynek eredményeiről részletesen az Anales de Psicología című spanyol szaklapban lehet olvasni.

forrás:ötvenentúl.hu