A Hód Úszó SE-t 3 serdülő korú leány és 1 serdülő korú fiú képviselte – Kerecsen Gerle, Károlyi Fanni, Csényi Lívia és Korsós Kristóf. A versenyen még rajthoz álltak a fiatalabbak is, akik a múlt heti országos gyermek bajnokság után a rövidebb távokon képviselték az egyesületet.

A bajnokságon 48 egyesület több mint 250 versenyzője mérhette össze tudását. A 4 napos úszóprogramok alatt a fiataloknak bizonyos távokon elődöntőn, középdöntőn és döntőn is meg kellett küzdeniük a helyezésekért, sokszor igen szoros küzdelmekben. A bajnokságon egyesületünk versenyzői 1 ezüstéremmel, egy 4. hellyel, 19 egyéni csúccsal, a tavalyi évhez képest hatalmasat javulva 27 ponttal csapatverseny 23. helyén végzett. (2011: 0 pont, 41. hely)

Olaszné Bajusz Andrea:

Csoportom 24 egyéni indulásából 16 egyéni csúcs született.

A serdülő korosztályú versenyzők közül legeredményesebben Kerecsen Gerle versenyzett aki a 100 m mellúszás döntőjében új egyéni és új serdülő ifjúsági és felnőtt városi csúccsal 2. helyezést ért el. Ugyanebben az úszásnemben 200 m-en döntős és 4.helyezett lett. 50 m-en szintén új egyéni és városi csúccsal 9 helyezett. Ezen kívül még 2 egyéni csúcsot úszott 50 m pillangón és 50 m gyorson, ahol középdöntőben 15. helyezést ért el.

Károlyi Fanni az év közbeni balesete ellenére, 3 hónapos kihagyás után is mindhárom egyéni számában( 50 m,100 és 200 m mellúszásban ) is egyéni csúcsot úszott. Legjobb eredménye a 100 és 200 méteren elért 23. helyezés

Csényi Lívia aki, ezen évtől kezdve a búvárúszásban jeleskedett, 50 m pillangón úszott új egyéni csúcsot, valamint indult 100 és 200 m pillangóúszásban. Legjobb helyezése a 200 m pillangón elért 16.hely

Tóth Tibor:

Az LVI. Országos Serdülő Bajnokságon az igen erős fiú mezőnyben a műtét után felépülő félben lévő Korsós Kristóf (96), és egy másik serdülő korú úszó, vízilabdázó Oswald Viktor (97) indult a csoportomból. Viktor a 4×100 méteres gyorsúszó váltóban indult, ahol Kendi Csabával, Süli Ákossal és Korsós Kristóffal a 12. helyen végzett.

Kristóf felkészülése egy sajnálatos esemény miatt nem volt zavartalan, ugyanis egy műtét hátráltatta a munkánkat. A Országos Vidék Bajnokságon és az Országos Serdülő Bajnokságon való szereplése is veszélybe került emiatt. A székesfehérvári versenyen, és itthon Hódmezővásárhelyen is csak a rövidebb versenyszámokban indultunk el. Az első versenynapon 50 méteres hátúszásban a 15. helyen sikerült középdöntőbe jutni, majd a délutáni versenyen a 13. helyen végzetünk. A második versenynapon az 50 méteres gyorsúszásban egyéni csúcsot úszva jutott a középdöntőbe, ahol ezen tovább javítva 13. lett. A harmadik versenynap volt számunkra az utolsó ebben az évadban. Ezen a napon 100 gyorson indultunk és egy egyéni csúcs beállításával a 18. hely lett a miénk.

A Hód Úszó SE ezzel a versennyel zárta az igen sikeres 2011-2012-es versenyévadot. A versenyzők és edzők az augusztus hónapot pihenéssel töltik, legközelebb szeptember 3-án ugranak medencébe, hogy megkezdjék felkészülésüket a következő szezonra.

Kovács Zsolt – Hód Úszó SE