A hagyományos vegyes zöldségeken, gyümölcsökön túl nagyon sok anyóka, bácsika saját kertjében termett portékával ült ki már hajnalban a piacra. Persze a szomszédok azonnal észreveszik a földijüket és nem egyszer tréfásan fitymálják a termést.

Van a piacon szép és még szebb áru, különbség csak árukban mutatkozik – bár nem kóstoltuk végig a kínálatot. Az idényjellegű zöldségeknek, gyümölcsöknek igen nagy volt a keletje ezen a napon. Dinnyét vagy húsz helyen árultak 80 és 95 forint között. Megjelent már a szilva 200 forint körüli összegért, sőt erdei áfonyát is kínáltak eladásra.

A krumpli ára szépen megy lefele, apró, egészben is süthető újkrumplit már 30 forintért is adnak, paradicsomot 120-ért, paprikát 150-ért lehet venni. Megjelent a főzni való kukorica, igaz ennek ára még nem az alsó kategóriában van.

Tojás mérettől függően 28 és 35 forint között választható, néhány helyen van csak őszibarack és nektarin, de ára igen borsos 350 és 450 forint között kínálták. Nagyon jó volt az idő a kardvirágra, ennek megfelelően igen sokan ültek ki vele, árulták szálanként és csokorban is. Ezek mellett az árusoknál ezernyi apróság, illatszer, édesség, táska, ruha került kipakolásra, de tejet, sajtot, mézet is talált az az iránt érdeklődő.

Sokan  – vélhetően a vásárlás fáradalmait kipihenendő – a vendéglátó és étkezőstandokon kerestek menedéket, ahol lángos és kolbászillat felhő lengte be a környéket. A biciklisek ezen a napon a piac mellett pedig meglehetősen türelmesek voltak, elengedték a gyalogosan közlekedőket.