Egyébként is tervben volt a Művelődési Ház felújítása, minimálisan kifestése, de ennek a pályázatnak köszönhetően kicserélik a széldeszkákat, a csapadékvíz csatornát, és valóban benne lesz a festés, mázolás – mondta el a településvezető a Rádió 7 Napraforgó műsorában. Bár töredékét ítélték meg a pályázott összegnek, de ez így is nagy segítség, mivel az anyagköltségeket fedezi, a munkaerő pedig közfoglalkoztatás keretében rendelkezésre áll – mondta el a részleteket Tóth Margit. Hozzátette: igen időszerű ez a kis felújítás, mivel legutóbb 10-12 éve festették ki az épületet, ami az iskola tornatermeként is funkcionál.

Faragó Zoltán települési képviselő indítványa nyomán döntöttek a képviselők arról, hogy Falukemencét építenek. Szerencsés módon sikerül kivitelezni a tervet, mivel rendelkeznek egy hozzáértő közfoglalkoztatottal, illetve a lakosság munkával, anyaggal bőségesen hozzájárul ehhez a kezdeményezéshez. A művelődési Ház udvarán építendő kemencét augusztus 20-án már szeretnék használatba venni, amikor több programot is terveznek – mondta el a polgármester. 

A kezdeményezésekből még több is van, Gulyás János vette kézbe és szervezte meg a község focicsapatát.  Tóth Margit emlékeztetett: 32 éve nem volt dóci futballcsapat, és bár 2006 után is volt kezdeményezés, mégsem jött össze. Korábban Jate bajnokságra kispályás csapatot szervezett Gulyás János, de most végre nagypályás csapat állt fel. 

A szervezkedés kapcsán a Csmlsz is megkereste Dócot, 22 főből 21 részt is vett az alakuló találkozón 3 hete. A további teendő, hogy szeptember végén megalapítják a Dóc Községért Egyesületet, melynek egyik alapfeladata lesz a focicsapat fenntartása. Az önkormányzat is néhány dolgot be tudott vállalni, így mezük már van, egyébként az utaztatáshoz a tanyagondnoki kisbuszt biztosítják számukra. A LEADER programból meg tudják oldani a pálya locsolását, a kapuk és a hálók beszerzését – fejtette ki a polgármester.

Hozzátette: Újszentivánon is most alakult Megye III-as csapat, és barátságos mérkőzésre kérték fel őket, sőt augusztus 4-én a Sándorfalvával lesz barátságos találkozójuk. Augusztus 20-a igazi ünnep lesz a faluban, hiszen a megszépült Művelődési Ház udvarán felavatják a Falukemencét, sőt, 17 órakor játsszák a Megye-III nyitómérkőzését is – összegzett Tóth Margit polgármester.

Molnár Attila