Dr. Grezsa István elmondta: értékelték azt a tízéves együttműködést, amelyet az egyesület és a Fidesz vásárhelyi csoportja között működik, és úgy látták, hogy az elmúlt két évben a korábban is megfogalmazott közös célok a kormányzati támogatásnak köszönhetően sorra megvalósulnak, ezért döntöttek úgy, hogy a Fidesz hódmezővásárhelyi polgármester-jelöltjét, Almási István alpolgármestert támogatják a szeptember 2-i, időközi választás során. Az elnök hozzátette: ezen az úton látják azt, hogy egy kiegyensúlyozott városvezetés mellett folytatódhat a megkezdett építkező munka, és meg is kívánják újítani a Fidesszel kötött együttműködési szerződésüket.

A döntés hátteréről elhangzott: a külterületek fejlesztési lehetőségei, a mártélyi holtág megújítása, vagy az északi elkerülő út kiemelt kormányzati beruházássá minősítése mind olyan lehetőségek, amelyek Hódmezővásárhely fejlődését szolgálják, és így azoknak is érdekük ezen fejlesztések, akik a város vezetésében közreműködő pártok, szervezetek nézeteivel nem értenek egyet.

Dr. Grezsa István rámutatott: tapasztalja, hogy a városban terjed a nagyotmondás és a kocsmapolitizálás stílusa, amelytől mindenkit óva intett, kiemelve, hogy a kormányzati támogatással megvalósuló városfejlesztés az, amely minden városlakó érdekét szolgálja.

Arnay