Időjárási helyzet Európában:

A kontinens időjárását a Kelet-európai-síkság északi részétől a Kárpát-medencén át egészen Észak-Olaszországig húzódó frontrendszer osztja ketté. A fronttól északnyugatra eső területeken hűvös az idő.
Továbbra is a Brit-szigetek, illetve a Skandináv-félsziget térségében van a leghidegebb; ott a maximumhőmérséklet helyenként a 15 fokot sem éri el, de Nyugat-Európában is mérsékelt – többnyire 20 fok körüli – a felmelegedés. A frontrendszertől délre eső területeken viszont kánikulai a meleg, a Balkán- félszigeten 37, 39 fokot is mérnek. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását az említett, lassan délkelet felé helyeződő frontzóna határozza meg, a kánikula a medence délkeleti részén is megszűnik.


Várható időjárás az ország területére vasárnap estig:

Szombaton északon, északnyugaton erősen felhős lesz az ég, esővel, záporral, egy-egy zivatarral, másutt késő délutántól számíthatunk elszórtan záporra, zivatarra. Éjszaka már országszerte borult idő, többfelé eső, zápor, főként délen és keleten zivatar várható. Vasárnap keleten erősen felhős lesz az ég, másutt – többnyire rövidebb időszakokra – felszakadozik a felhőzet; kezdetben több helyen, később főként keleten valószínű eső, zápor. Az északi szél többfelé megerősödik, szombaton helyenként, vasárnap több helyen viharos széllökésekre is számítani kell, zivatarok környezetében is átmenetileg viharossá fokozódik a szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 19 és 24 fok között valószínű.

 

Forrás: MTI