Hozzávalók:

50 dkg darált keksz

25 dkg margarin

15 dkg porcukor

1 rumaroma vagy sárgadinnyés likőrvodka

1-2 evőkanál hígabb lekvár

Valamint:

1 málnapiros ételszínezék

1 zöld ételszínezék

tortadara

 

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd két részre osztjuk.

Az egyik felébe a piros (málna) ételszínezéket és tortadarát (ez a mag) keverünk és 5-6 gombócot formálunk belőle. A másik felébe a zöld ételszínezéket dolgozzuk bele, és ebből is annyi gombóc csinálunk mint az előbb.

A zöld gombócokat kilapogatjuk, rátesszük a pirosat, ráhajtogatjuk a zöldet. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, de célszerű szeletelésig ott tartani. Kínáláskor előbb ketté, majd cikkekre vágjuk.

forrás: mindmegette.hu