A város lakói számára a nemzeti színű zászlót a Városellátó munkatársai időt álló, műselyem anyagból, élénk színekkel készítették el, és a zászlót igénylők kérhetik a Városellátó segítségét, ha szeretnék, hogy a ház zászlótartóját elkészítsék számukra.

– Emlékezetem szerint valamennyi képviselőtársam támogatta a májusi közgyűlésen indítványomat. Tudni kell, hogy akár az Egyesület Államokban, akár az unió számos országában általános, hogy a középületek mellett a magánházakon látható a nemzeti zászló, amely a nemzeti összetartozás jelképe. Indítványom lényege volt, hogy segítsük a lakosságot abban, hogy nemzeti ünnepeinken, így március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án fellobogózhassák házaikat, így jelezve büszkeségüket a magyarság 1100 éves történelmére, legalább a nemzeti ünnepeken.

A képviselő körzetében közel százan igényelték a lobogót, csütörtökön a Gorkij utcán dr. Kovács Lászlótól Balogh Béláné is átvette a zászlót. Mint elmondta, gyermekkorában is szokás volt, hogy a házukon szülei elhelyezték a nemzeti zászlót, és a most átvett lobogó helyét férje már elő is készítette, közvetlenül a kapu fölött.

Csorba Mátyás is átvette a lobogókat, aki örült az önkormányzati kezdeményezésnek, amellyel azonnal élt is. Ő saját maga fogja elkészíteni a zászlótartót a ház falán, és köszönetet mondott a képviselőnek, hogy személyesen adta át a nemzeti jelképet.

Erdei Ferenc is átvette a zászlót dr. Kovács Lászlótól, és kijelentette: azért igényelte a zászlót, hogy magyarságát ezzel is kifejezhesse, ezért a lobogók a kerítés vasoszlopának legmagasabb pontján fogja elhelyezni.

Arnay

 

##video:263217##