Marilyn Monroe-lázban ég a szegedi REÖK: miközben lassan helyére kerül minden a nagyszabású kiállításon, melyet egy zártkörű „hollywoodi” megnyitó után péntektől már a nagyközönség is látogathat, a világ legnagyobb Monroe-gyűjteményének tulajdonosa, Ted Stampfer jelenleg is értékes tárgyakra licitál a kiállítóházban.

Megérkezése, vagyis vasárnap este óta egy percre sem hagyta magára gyűjteményét, nagy műgonddal rendezgette a számtalan ruhát, forgatókönyvet, levelet és fotót, most azonban érezhetően felfokozott izgalommal, egy-két lopott órára becsatlakozott a világhírű Christie’s aukciósház élő, online licitjébe. A filmtörténet egyik leghíresebb jelenetére, a szellőzőakna felett fellibbenő fehér szoknyás Monroe-ra valószínűleg nincs ember, aki ne emlékezne. A Hétévi vágyakozás című mozi kellékeire lehet licitálni jelenleg a Christie’s honlapján.

Mindenki izgatottan várja, sikerül-e bővítenie Ted Stampfernek lenyűgöző gyűjteményét, melyből közel száz tárgyat a szegedi REÖK közönsége is megcsodálhat. Többek között egy hajcsavarót is, Marilyn Monroe hajszálaival. Holnap este 8 órakor nyílik a kiállítás. Dobó Kata színésznő lesz az est háziasszonya, aki egy pink cadillac-en gördül be a kiállítóház elé, hogy a kordonnal elzárt vörös szőnyegen, Stampfer úrral karöltve belépjenek a tárlat helyszínére.