Kamarai tisztségviselő kizárólag kamarai tag lehet, viszont választhat minden vállalkozás, aki úgy gondolja, hogy a kamara tisztségviselőinek személyébe bármi módon véleményt kíván nyilvánítani. A választások több lépcsőben zajlanak, a kistérségi, így a vásárhelyi is helyben történik, Szegeden pedig tagozatonként választanak. Négy tagozat van: ipari, kereskedelmi, szolgáltatási és kézműves tagozat, melyekben külön-külön állítanak jelöltet a tagok. A tisztségviselők közül a tagozat elnökét választják, és állítanak elnökjelölteket is.

A vállalkozásokat érintő információk elérhetők a kamara honlapján. Ha valamilyen kérdés mégis felmerülne, az irodákhoz lehet fordulni.

Hampel Tamás, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ügyvezető elnökségének tagja, a hódmezővásárhelyi városi szervezet elnöke portálunknak elmondta, hogy ebben az időszakban tárgyalások folynak a pozíciókról, és az is fontos, hogy a saját pozíciója mellett kikkel fog a továbbiakban együtt dolgozni. Az nem titok, hogy ismét megméretteti magát vásárhelyi elnökként, és az sem kizárt, hogy esetleg más pozíciókban fogadja el a jelölést, de erről még korai beszélni.

Az már látszik, hogy melyek azok a célok, amiket megpróbáltak elérni, és ezek közül melyek azok, amelyeket nem sikerült. Ha a következtetéseket levonják, meg lehet találni annak az okát, hogy miért nem sikerült az adott programot megvalósítani. Ha ez sikerül, akkor megtalálják a megfelelő személyeket is – mondta Hampel Tamás.

 

Kovács Péter