Benkő Zsolt elmondta: akkor úgy látszott, hogy a helyi Jobbik, illetve önkormányzati képviselőjük, Nagy-György Anna politikája miatt hiúsult meg a város legdinamikusabban fejlődő városrészének milliárdos, uniós támogatással megvalósuló csatornázása, amelyet dr. Havasi Katalin és Cseri Tamás képviselőtársával tartott sajtótájékoztatón mondtak el.

Az őszi tájékoztatót követően Nagy-György Anna három fideszes képviselőtársa ellen a rendőrségen tett bejelentést becsületsértés miatt, akkor az ügyet a Szentesi Rendőrkapitányság vizsgálta ki, és utasította el a beadványt megalapozatlanság miatt. A jobbikos képviselőnő ezt a Makó Városi Ügyészségen támadta meg, azonban ott is bűncselekmény hiánya miatt utasították el beadványát. Legutóbb a Hódmezővásárhelyi Városi Bíróságon tett vádindítványt, amelyet a bíróság a közelmúltban szintén bűncselekmény hiányában utasított el.

Benkő Zsolt képviselő leszögezte: egy önkormányzati képviselőnek az általa akár a közgyűlésen, akár a nyilvánosság előtt tett kijelentésért vállalnia kell a felelősséget, és ha ezt a kijelentését a többi képviselőtársai felől kritika éri, tudnia kell: a vélemény szabadságát el kell ismerni, és ezért képviselőtársait feljelenteni – nem ez a helyes út. Nagy-György Annának és a helyi Jobbiknak ki kell állnia a város elé, és vállalniuk kell a felelősséget a kishomoki csatornázás kapcsán tett kijelentéseikért, amelyek akkor a beruházás meghiúsulását hozták közel.

Arnay