A finom leves után rántott csirke, kacsacomb és libamáj is az asztalra került Borbáséknál, ahol nagy szeretettel fogadták a társulat tagjait. Eljött Tunyodi Bernadett, aki Emma szerepét játssza a darabban, itt volt a Lucy-t alakító Janza Kata, a Lady Beaconsfield szerepét alakító Lázin Beatrix, valamint a Sir Archibald Proops szerepében fellépő Vince Gábor Péter, aki hangját az Oroszlánkirály Disney-rajzfim Timon figurájának kölcsönözte.

Borbás Erika számára egy évtizede kezdődött a kapcsolat a Jekyíll & Hide-dal, amikor a Békéscsabai Jókai Színházban mutatták be a darabot, akkor Lucy szerepét játszotta Janza Katával váltott szereposztásban. Az előadás sok helyre eljutott a fővárostól Nyíregyházáig, s most a Szegedi Szabadtérin került színre, ahol Erika Nellie szerepét alakítja, és énekelheti a musical-irodalom egyik legszebb dalát..

A darab most is nagy szerelem számára, és kiváló kollégákkal adják elő. A legtöbbjükkel már korábban is játszott együtt, és mint elmondta, remek az előadás hangulata. A Dóm tér különleges feladatot is jelent, hiszen a hatalmas színpadon van olyan jelenet, amelyben csak futva érhet át a szereplő a színpad túloldalára. És különleges élmény a színészeknek, amikor a nézőtérre, és láthatják a rengeteg nézőt.

Borbás Erika elmondta azt is, hogy a következő évadban is a Győri Nemzeti Színházban fog játszani, a Jekyll & Hide előadásait mutatják be, azonban fontos számára a család, hiszen fiai, Máté három, Gergő ötéves, még szeretne több időt velük tölteni.

##audio:224##

A társaságba megérkezett Janza Kata is, aki már a hazai ősbemutatón is szerepelt a Jekyll & Hide-ban, azonban a Fővárosi Operettszínházhoz szerződött, amelynek előadási általában ütköztek a musical bemutatóival. Ám amikor telefonon megkereste Molnár László, a darab főszereplője és egyben rendezője, és felkérte a Dóm téri előadásra, egy csapásra két vágya is teljesült: játszani a szeretett darabban, és ebben az évben is fellépni a Szegedi Szabadtérin.

Szerepe szerint sorsa szomorú véget ér, hiszen a dal után, amelyben a lány jövőjét tervezi, néhány perc múlva meghal a szereplő. Kislánya, Janka, most látta először ebben a szerepben, és előre elmagyarázta neki, hogy mi is fog történni a színpadon – ahol vér folyik, persze paradicsomlé formájában -, viszont ez egy drámai jelenete a musical-thrillernek, amelynek plakátján nem véletlenül szerepel a sárga, 16-os karika.

Janza Kata elmondta: a korábbi években is szívesen jött Vásárhelyre az augusztus 20-i musical-varázs előadásokra, viszont az idén másik városban lép fel. Jó hírt viszont, hogy Borbás Erikát köszönthetjük majd a Kossuth téren, amelyre már külön produkcióval is készül, de erről részleteket még nem akart elárulni a színésznő.

Arnay

Színpadi fotók: szegediszabadteri.hu

##audio:225##