Július 22-ég a Rák havában járunk. Ez a jegy vizes jegy, érzelmes jegy. Nagyon kardinálisak a Rák jegy szülöttjei, akik bármit megtesznek másokért, de ragaszkodnak irányító szerepükhöz. A betakarítás időszakát éljük, a feltöltődésre is időt kell szakítanunk.

Ebben az időszakban legyünk minél többet kedves ismerőseinkkel, családtagjainkkal, gyerekkel. Tartózkodjunk víz közelben. Találjunk haza! Önmagunkat is tanulmányozzuk, próbáljunk saját magunkra is rátalálni. Ez egy nosztalgikus időszak, a Rákok is ilyenek.

A kommunikációban is hallgassunk belső megérzéseinkre. Amikor már azon a bizonyos sugallaton el kezdünk rágódni, akkor az már a ráció műve. Tapintattal kellene kezelnünk bizonyos helyzeteket, hogy az érzések ne ragadjanak el minket teljesen. A pihenés nagyon fontos – hívta fel a figyelmet Sándorné Lajkó Gabriella asztrológiai és spirituális tanácsadó, szellemgyógyász mester.

Július Szent Jakab hava, az aratás ideje. Ezen időszak egyik legérdekesebb égi jelensége, hogy a Merkúr az Oroszlánban, az Uránusz pedig a Mérleg jegyben kezd hátrálni a hónap közepén. Sokszor tekintunk majd vissza a múltba, de kiváló időszak ez a régi hibáink felismerésére is. Amikor becsukunk egy ajtót, lezárunk valamit, akkor jön az új lehetőség.

A nyár derekán adódó felismerések hatalmas lendületet adnak majd a személyiségünk fejlődéséhez és a negatív tulajdonságok legyőzéséhez. Keresünk meg régi embereket, a szőnyeg alól szedjük elő a régi problémákat és oldjuk meg ezeket!

Az augusztus az Oroszlán jegye, ez a jegy oltalmazó és nagyon erős, tüzes jegy. Az Oroszlán nagyon jó szívű, humánus, fenséges. Ez az időszak alkalmas közösségi dolgokban való részvételre, ill. feltöltődésre is. Uralkodói várak, kastélyok segíthetnek ez utóbbiban. A Nap energiáját is érdemes begyűjtenünk. Az ekkor elraktározott erő sokáig tárolódik a szervezetben.