– Mezőgazdasággal foglalkozik családom, állattenyésztéssel, én már a második generációt jelentem ezen a területen. Vásárhelytől 15 kilométerre, a Rárósi út mentén, a Kéktóban gazdálkodunk.

– Hogyan kerültél kapcsolatba a mezőgazdasággal?

– Beleszülettem. Édesapámék is a lótenyésztéssel foglalkoztak. Én a Dózsa György Általános Iskolába jártam, majd középiskolába Csongrádra jártam, a Bársony István Mezőgazdasági Szakközépiskolába, majd visszajöttem, és a vásárhelyi mezőgazdasági szakközépiskolában tettem érettségit.

Egy fiatalembernek miért érdemes a mezőgazdasággal foglalkozni?

– Így, hogy beleszülettem, mindenképpen érdemes, én ehhez értek, és ezzel is szeretnék foglalkozni. Rám a szüleim voltak ebben komolyhatással.

Sok fiatal úgy gondolhatja, hogy a mezőgazdaság macerás dolog: korán kell kelni, és a növények és állatok ellátásában nincs ünnepnap és vakáció.

– Kisebb koromban valóban nem volt könnyű, de most úgy látom, hogy ezzel érdemes komolyan foglalkozni, és ez számomra nemcsak munka, hanem egyfajta játék is. Engem leginkább a lótenyésztés érdekel, leginkább a lovak belovaglásával foglalkozom, az igazi kihívás számomra a problémás lovakkal való foglalkozás.

Mi kell ehhez?

– Jól kell tudni bánni az állatokkal. Nyugodtan kell velük foglalkozni, beszélni kell hozzájuk, rá kell érezni a tulajdonságaikra. Kapkodni, türelmetlennek lenni, vagy a lovakat bántani nem szabad!

Lovassporttal foglalkoztál?

– Nem, engem leginkább a belovaglás volt az, ami megfogott. Édesapám is ebben segített, sokat figyelt, amikor az állatokkal foglalkoztam.

Kedvenc lófajtád?

– Természetesen a Furioso North Star!

Hogyan kerültél a televíziós műsorba?

– Ezt egyérdekes történt! Barátaim egy internetes oldalt mutattak, egy adatlapot, amelyen az én adataimat olvastam. Kérdezték, hogy helyesek-e, s amikor igent mondtam, egy gombnyomással elküldték az adatlapomat. Csak utána derült ki számomra, hogy mi is történt, de ahogy megismertem a Házasodna a gazda című műsort, elfogadtam, most pedig már tetszik ez az egész.

És tényleg keresel feleséget?

– Igen! Két év már, hogy egy nagyon komoly kapcsolatom véget ért, pedig abban meg szerettem volna állapodni, de nem sikerült.

Mennyi munkát ad neked a műsor?

– Most minden héten legalább egy napot elfoglalnak a feladatok, de ennél több is lesz. Naponta tartom a kapcsolatot a műsor munkatársaival. Több alkalommal is voltam válogatáson, majd elkészült a bemutatkozó filmem, amit le is vetítettek, ezt egy teljes napon át forgattuk. A stáb nagyon szimpatikus, és az, hogy nem egy szerepet kell eljátszanom, hanem mindig magamat kell adnom. Azóta több műsorban is megfordultam és nem kevés interjút is adhattam.

Számodra ez a szituáció mennyire természetes?

– Teljesen, hiszen a lovas dolgaim miatt mindig sok lány vett körül, akik nálunk lovagolnak, szerintem nekem emiatt egyszerűbb lesz a feladat, mint a többieknek.

Mit vársz ettől a műsortól?

– Bízom benne, hogy találok egy komoly párt. Már a bemutatkozó filmben elmondhattam, hogy mi az, ami egy nőben tetszik.

– Milyen hölgyre számítasz?

– A fiatal, sötétebb hajú lányok tetszenek, , legyen vékony, sportos, talpraesett, szép és okos, és főleg szeresse azt a miliőt, a tanyasi légkört, amiben élek. Ez számomra már egy választott életforma, és ha lehet, még komolyabban szeretném csinálni.

– Édesapád mit szólt ahhoz, hogy elindulsz a vetélkedőn? Kucsora Istvánt a vásárhelyiek egy határozott gondolkodású embernek ismerik…

– Már beneveztek a barátaim, amikorra megtudta, miről is van szó. Azt mondta, hogy menjek, csináljuk, ha már itt vagyunk. És úgy látom, hogy most már anyukámnak is tetszik a dolog.

Arnay

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence