A Tesco-Global Áruházak Zrt. szerződést kötött két SZÉP Kártya kibocsátó intézménnyel, így a vállalat is csatlakozott a SZÉP Kártya elfogadóhelyekhez. Június 11-től az áruházlánc 36 hipermarketjében elfogadja az OTP és a MKB által kibocsátott SZÉP kártyákat.

A SZÉP Kártya a Tesco áruházak grillpultjainál található kasszáknál váltható be. Az utalványt a grillpultok kínálatának valamennyi termékére, így például grillcsirkére, különféle ízesítésű pizzákra, meleg szendvicsre, hot-dogra, frissensültekre, salátákra, vagy akár üdítőre és kávéra is el lehet költeni.

Az Erzsébet csak náluk működik

Az áruházlánc közleménye is emlékeztet arra, hogy hipermarketjeiben április óta lehet Erzsébet-utalvánnyal fizetni, ez a lehetőség azóta nagyon népszerűnek bizonyult a vásárlók körében. A nemzetközi áruházláncok közül ugyanakkor csak a Tesco áruházakban lehet beváltani, pedig a vásárlók igényelnék, hogy mindenütt vásárolhassanak az Erzsébet utalvánnyal – írta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) keddi állásfoglalásában.

Az OKSZ fontosnak tartja, hogy az Erzsébet utalvány népszerűsége érdekében a többi nemzetközi áruházlánc is köthessen elfogadóhelyi szerződést a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft.-vel.

A szövetség felmérése szerint ugyanis az Erzsébet utalványt jelenleg kereskedelmi értékesítőhelyeken és vendéglátóhelyeken, több ezer hazai üzletben, a nemzetközi áruházláncok közül viszont kizárólag egyes Tesco áruházakban lehet beváltani.

A közlemény szerint a felmérés azt mutatja: a vásárlók igénylik, hogy bárhol szabad választásuk szerint beválthassák ezeket az utalványokat. Az OKSZ szerint ez így még jobban szolgálná a rendszer szociálpolitikai céljait is, hiszen nagyobb lenne az utalványok forgalma. A vásárlók a pénzük egyik felét ugyanis a hazai, a másik felét a nemzetközi élelmiszer-áruházakban költik el.

Az OKSZ érthetetlennek tartja, hogy közel fél év huzavona után az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Match, a Penny Market, és a Spar üzleteiben a vásárlóknak még mindig csalódniuk kell, ha Erzsébet utalvánnyal akarnak fizetni.

 

Forrás: penzcentrum.hu