15 területi szervtől 19 csapat nevezett az I. Országos Határrendész Járőrversenyre, amelyet dr. Lukács János r. dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitott meg szerdán délelőtt Kiszomboron. A rendezvény fővédnöke dr. Hatala József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány.

A „Földön, vízen, levegőben” elnevezésű rendezvényre főként a határrendészeti területen szolgáló rendőrök neveztek az ország minden részéből. Tudásukról 8 állomáson, elméleti és gyakorlati feladatok keretében kellett számot adniuk.

A 15 km hosszú pályán – melyből közel 5 km-t gyalogosan teljesítettek – többek között okmány- és eszközismereti, valamint elsősegélynyújtási kérdésekre adtak választ, míg gyakorlati tapasztalataikat a jármű- és terepkutatási feladatok során kamatoztatták.

A megmérettetésnek különös aktualitást adott, hogy az éjszaka folyamán a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség rendőrei hat török és egy koszovói állampolgárságú határsértőt fogtak el, akiket – versenyen kívül – jelenleg is kihallgatnak.

Az utolsó csapat beérkezésekor már nagy volt az izgalom és a kíváncsiság az elért helyezésekért. A harmadik helyre futott be a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság 1. számú csapata, míg másodikként ért célba Szabolcs – Szatmár – Bereg megye 1. számú csapata. Az első helyért járó díjat a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola diákjai “zsebelték be” remek teljesítményükért. A dobogósoknak járó üvegemlékplakettet és a környező települések önkormányzatai által felajánlott ajándékcsomagokat Dr. Lukács János r. dandártábornok úr mellett Dr. Vas Gizella r. ezredes asszony, az Országos Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Főosztályának vezetője adta át, valamint gratulációját fejezte ki Szegvári Ernőné asszony, Kiszombor nagyközség polgármestere és Marosvári Attila úr, Makó város alpolgármestere is. A nap végén valamennyi résztvevőt emléklappal jutalmaztak a verseny sikeres teljesítéséért.

Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság