A Kékvirág Klub játszótábora már 16 éve segíti a nyári szünet hasznos eltöltését a gyermekeknek. Így az idén sem maradnak el a táborozási lehetőségek a településen. Július 2-tól 6-ig tart az idei első tábor, amely a mesevilágról fog szólni.

A 4-7 év közötti gyermekek a Hét Halász Vendégházban töltenek el egy hetet, ahol minden nap reggel 8-ra mennek és délután 17 óráig tartanak a programok. Ez idő alatt a mesevilágban barangolnak. Megismerkednek Shrekkel, a Madagaszkár szereplőivel, de a Jégkorszak története is téma lesz.

Mindezek mellett „Túl a sövényen” izgalmas játékokban lesz részük a résztvevőknek, de a magyar népmesevilágból is lesznek történetek – mondta Kovács Ildikó, aki hozzátette, hogy a táborral kapcsolatos szülői megbeszélést június 27-én este 18 órakor tartják a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központban.

A nyári kikapcsolódásból a felnőttek sem maradnak ki. Július 2-a és 8-a között zajlik immár negyedik alkalommal a Perspektíva Alkotótábor, amelynek szakmai vezetője Törökné Ágoston Margit, vezetője pedig Szabó János, a Perspektíva Alkotókör vezetője.

Az egy hét alatt különböző képzőművészeti technikákkal ismerkedhetnek a résztvevők. A tábor „bázisa” a helytörténeti gyűjtemény udvara, de a zárónap a Tisza-parton zajlik, ahol a született alkotásokat a nagyközönség is megtekintheti egy strandtárlaton.