A szóvivő a Neo FM tegnapi közleményével kapcsolatban elmondta, a Médiatanács nem kíván belemenni a kommunikációs adok-kapokba, ezért tájékoztatta egy levélben a Neo FM vezérigazgatóját a hatósági döntést érintő tényekről.

Kiricsi Karola közölte: a szerződésben rögzített jogok és kötelezettségek, a jogszabályokban foglalt rendelkezések tiszta és világos helyzetet teremtenek mindkét fél számára. Ebben az egyébként sajnálatos, de egyértelmű helyzetben mindenkinek az az érdeke, hogy a nyilvánosság a tényeknek megfelelő és egyértelmű tájékoztatást kapja az ügyben.
A levél tartalmáról a szóvivő elmondta, hogy abban tájékoztatta a rádiót működtető üzleti vállalkozás vezérigazgatóját azokról a tényekről, amelyek minden tekintetben cáfolják a médiatanács eljárásával és döntésével kapcsolatos kétségeket, azaz “a határozat mind a váltó, mind pedig a céget érintő csődvédelem tekintetében is jogszerű volt”.
Földes Ádám, az FM 1 Zrt. vezérigazgatója hétfőn jelentette be, hogy tartozásuk fejében egy 500 millió forintos váltót nyújtottak be a médiatanácsnak, egyben azt is tudatta: társasága csődvédelmet kért. A hatóság ezt követően azt közölte, jogszerűen nem tudja elfogadni a felajánlott értékpapírt, majd szerdán felmondta a rádió médiaszolgáltatási szerződését. A társaság erre úgy nyilatkozott: a médiatanácsnak nem volt joga arra, hogy felmondja a csődvédelem alatt álló társaság szerződését.

forrás:MTI