Dr. Makó András elmondta: Lázár János polgármester fővárosi tárgyalásainak köszönhető, hogy most újra, és talán utoljára megnyitható a kishomoki csatornázás Európai Uniós támogatással megvalósuló pályázata. Minden kishomoki tulajdonoshoz eljuttatják azt a kérdőívet, amelynek visszajuttatásával nyilatkozhatnak: vállalják-e, és milyen formában a csatornázás megvalósulásának feltételeit.

Dr. Makó András elmondta: az önkormányzat feltételei nem változtak. A tagoknak állni kell – akár egy összegben, akár részletfizetéssel a társulati tagság 200 ezer forintos hozzájárulási költségét, valamint a belterületbe vonás összegét.  Ez utóbbi ingatlanonként megközelítőleg 75 ezer forint, azonban alapfeltétele a pályázat teljesülésének. Erre az összegre – amelyet egyben is be lehet fizetni – az önkormányzat 50 havi, kamatmentes részletet biztosít, ami azt jelenti, hogy havonta 1.500 forint befizetésével törleszthető ez a költség.

Az önkormányzat valamennyi ingatlantulajdonosnak eljuttatja a kérdőívet, és a csatornamű társulat intézőbizottságának tagjai valamennyi érintettet felkeresnek, ha kell, információt szolgáltatnak, és a kitöltött kérdőív náluk is leadható. A kérdőíveket a városházára is vissza lehet juttatni, akár személyesen, akár postai úton, de a kishomoki terület koordinátoránál, Saja Máriánál is leadhatók Öreg-Kishomokon, a Málna utca 2. szám alatt.

Az aljegyző kijelentette: összefogásra buzdítja a Kishomokon élőket, hiszen ez jó ideig az utolsó esély, hogy uniós támogatással megvalósulhasson a terület csatornázása.

Arnay

##video:262094##