Minden, a tervdokumentációban támasztott követelménynek megfelel műszakilag az új tornacsarnok, melynek csütörtöki átadásával az iskola felújításának újabb eleme is lezárult.

Az iskola energetikai felújítása több megtakarítást hoz, mint amennyi az új tornateremre és az egész Művelődési Központra elmegy – fogalmazott az ünnepélyes projektzárón csütörtökön Nagy Sándor polgármester a régi iskolaszárny energetikai felújításával kapcsolatban.

Több mint száz műanyag, a legújabb energetikai szabványoknak bőven megfelelő ablakot épített be a kivitelező Bodrogi Bau Kft., a homlokzatra pedig 10 centi vastag hőszigetelő anyag került – ecsetelte a városvezető. Hozzátette: a régi vizes blokkok felújítása már nagyon időszerű volt, majdhogynem múzeumi darabok voltak már a szaniterek.

A 252 négyzetméter alapterületű csarnok sportpadlós, természetes bevilágítása olyan, hogy önmagában a nappali fény is elegendő a testnevelő tanórák megtartásához, de teljes mesterséges megvilágítással is rendelkezik. Méreténél fogva akár két kisiskolás osztályt is képes egyszerre kiszolgálni – mondta el Mencz Angéla projektmenedzser.

Hozzátette: önmagában a projektben megvalósultak is nagy dolognak számítanak, de ha hozzávesszük, hogy a 166 millió forintos beruházás 95 százalékos támogatottságú volt, de az eredetileg 8 milliós önerőre is tudtak még pályázni, és a városnak kevéssel több, mint kétmillió forintjába került, akkor ez igazán nagy sikernek mondható.

Bodrogi Ferenc, a kivitelező cég ügyvezetője portálunknak elmondta: valóban nem volt egyszerű úgy végezni a kivitelezést, hogy a nyílászáró cserékkel és a belső felújításokkal még a tanév előtt elkészüljenek, és a többi munkát pedig maximálisan az iskolával egyeztetve haladjanak, de jól működött a dolog.

A beszédeket követően egy bejárás alkalmával mutatták be a megjelent érdeklődőnek a projektben megvalósultakat.

Molnár Attila