Hozzávalók:
4 db csirkecomb
fél kg burgonya
15 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 gerezd fokhagyma
1 csipet só
1 mk bors
1 ek olaj

Elkészítése:
A római tálat legalább egy órán át vízben áztatjuk, ezalatt a krumplit sós vízben héjában előfőzzük, és a sózott borsozott húsokat olajban elősütjük. A krumplit megtisztítjuk, karikára vágjuk, és a vékony karikára vágott zöldségekkel együtt rétegesen lerakjuk a tál aljára, közben finoman megfűszerezzük. A zöldségágyra ráhelyezzük a húsokat, rádobjuk a karikára vágott hagymát és az összevágott fokhagymát. A tálat lefedjük, sütőbe tesszük, körülbelül kétszáz fokra felmelegítjük, és negyven percig pároljuk. Ezután levesszük a fedőt és még húsz percen át sütjük. Melegen tálaljuk.