A Mestermű Kft. által átépített Makovecz tér éke a mediterrán hangulatú zenepavilon, mely az év elején átadott Hagymatikum fürdő előtt kapott helyet.
Buzás Péter (MSZP) polgármester emlékeztetett arra, hogy a zenepavilon kialakításának ötlete a fürdőt is tervező Kossuth-díjas építésztől származik. A kulturális és közösségi térnek szánt épület terveit is ő készítette, ez a tizenkettedik munkája a Maros-parti városban.
A zenepavilon a turisztikai szezonban heti rendszerességgel szolgál majd koncertek helyszínéül. Az avatáson is három zenekar muzsikált, köztük a fővárosi Szent István Király Ifjúsági Fúvószenekar, melyet Makovecz Pál karnagy – Makovecz Imre fia – vezényelt.
A beruházás során három tér és két utca, összesen 23 ezer négyzetméternyi terület újult meg. Több mint 12 ezer négyzetméternyi új zöldfelületet alakítottak ki, új utcabútorokat helyeztek el a területen, korszerűsítették a közvilágítást, a fürdő közvetlen közelében pedig csaknem félezer parkolóhely várja a vendégeket. Egy korábban kollégiumként működő épületet szolgáltató irodaházzá alakítottak át, ahol közfunkciót ellátó intézmények és vállalkozások kaptak helyet.

forrás:MTI