Fordulatos, küzdelmes derbit vívott szerda este egymással a megyei első osztályú bajnoki címre törő Mórahalom és az ugyanott már biztos tizedik helyezett Csanádpalota csapata. A mérkőzés első harmadában már meggyőző fölényben futballozott a homokháti alakulat. Három-négy gólhelyzetet is kidolgoztak, de nem jött össze Szőkééknek a hálót érő találat. A kontrajátékra berendezkedett csanádpalotaiaknak viszont igen: két lehetőségből kettőt értékesítettek az első félidőben. A labdabirtoklás és a játék szervezésének mérlege Tóth Ákos tanítványai felé billent, nem is csekély mértékben. Nem kis szerepe volt Bordáskapusnak abban, hogy csak későn, az első félidő végén tudták bevenni K. Tóthék a csanádpalotai kaput.

A második játékrészben ismét a vendégek szereztek újabb találatot, ismét egy tipikus kontrajátékot követően. Ezután szinte ugyanúgy folyt a játék, mint az első félidőben: a Mórahalom próbálkozott, a Csanádpalota állta a sarat. A 92. percben már a negyedik találatot könyvelhették el Koczkás Zoltán fiai. A kupagyőztesek mellett a nézők voltak még nyertesei a 90. percnek, helyzetekkel, tetszetős támadásokkal teli, izgalmas kupameccset láthattak.

Labdarúgó CSMMK döntő:

Mórahalom VSE – Csanádpalota FC 1-4 (1-2) Szeged, Felső Tisza parti stadion, 300 néző. Vezette: Madácsi János, Szalai Szabolcs, Túri Tamás.
Mórahalom: Stankovics – Bokányi, Vojnic-Zelic, Udvari, Mészáros (Tüskés 46′), Kothencz, Lázár, Patarcic (Varga K. 65′), K. Tóth, Tóth A., Szőke. Edző: Tóth Ákos.

Csanádpalota: Bordás – Cost, Sepsik (Varga R. 82′), Veréb (Zsigmond 89′), Varga Cs., Trényi, Savin, Bimbo (Apostol 74′), Halász, Szellelki, Csókás. Vezetőedző: Koczkás Zoltán.
Gólszerző: Szőke P. (39′), ill. Csókás Cs. (26′), F-T. Bimbo (35′, 53′), D. Cost (92′).
Sárga lap: Mészáros, Tüskés, Udvari, ill. Trényi.

Tóth Ákos: “Hiába játszottunk fölényben, s alakítottunk ki több gólhelyzetet, a gólokat mégsem mi rúgtuk, hanem az ellenfelünk. Gratulálok a Csanádpalotának a megyei magyar kupa elnyeréséhez.”

Koczkás Zoltán: “Készültünk erre a mérkőzésre, főleg mentálisan, hiszen sok játékosom még soha nem állt ilyen siker kapujában, hogy megyei magyar kupát nyerhet. Taktikánk a kontrajátékra épült, ami maximálisan működött. El kell ismernünk, hogy a labdatartás nagyjából 70-30 arányban az ellenfél javára kedvezett, de mégis mi rúgtuk a gólokat. Az országos táblán szeretnénk komolyabb ellenfelet településünkre hozni, az első körön túljutva akár egy NB I-es csapatot is.”