A benntmaradásért küzdő Hódmezővásárhelyi VSC az elmúlt héten rendkívül fontos mérkőzést nyert hazai pályán a Bánki VE ellen, így szombaton úgy utazhatott a már biztosan a 17. helyen végző békéscsabaiakhoz, hogy egy döntetlen is a benntmaradást jelenheti a vásárhelyiek számára.

A hazaiak alaposan bekezdtek, hiszen Szabó Tamáskétszer, Kiss Gyula háromszor is bevette Frankó Máté kapuját, miközben a vásárhelyiek közül csak Szabó János tudott akcióból betalálni (11. perc: 5-1). A második negyed folytatásában azonban nagyot változott a játék képe, hiszen Kristó Gábor, Fodor Ádámés Hajdú József előnyből, akcióból és büntetőből volt eredményes és máris egy gólra fogyatkozott a csabaiak előnye (13. perc: 6-5).

A folytatásban ismét hazai percek következtek, Kristó kiállítását kihasználva a kiválóan játszó Kiss Gyula vezérletével 10-7-re elment a Csaba. Összekapta magát a vásárhelyi gárda is, Hajdú kihagyott büntetőjét követően Vígh Csanád és Szabó János is akcióból volt eredményes, majd Kiss Gyula góljára Szabó János szabaddobásból válaszolt (24. perc: 11-10). A záró negyedet fantasztikusan kezdték a vásárhelyiek, Szabó J., Orosz, Kristó és Vígh Csanád zsinorban négy gólt lőtt és négy perccel a lefújás előtt három góllal (11-14) már ők vezettek.

A találkozó végén már potyogtak a gólok, a hazai oldalon Rácz Norbert mellett a nyolc gólig jutó Kiss Gyula még kétszer, a vendégeknél Kristó, Szabó J. és Hajdú talált a kapuba, de két-három góllal már végig a vásárhelyiek vezettek és ezzel a győzelemmel kiharcolták a benntmaradást.

Férfi vízilabda OB I/B rájátszás a 17-19. helyért 6. forduló:

Csabai Csirkefogók VK – Hódmezővásárhelyi VSC 14-17 (4-1, 4-4, 3-5, 3-7)
Békéscsaba. Vezette: Tóth S., Dalmády E.
Békéscsaba: Gál – Boros B., Rácz N.1, Mucsi Zs., Kádár J., Borsos P., Kiss Gy. 8, Szabó T. 4. Csere: Máté L., Gruda M., Medovarszki, Dobra R., Araczki E. 1. Edző:Kádár József.
HVSC: Frankó M. – Szabó J. 5, Kristó G. 2, Hajdú J. 2, Fodor Á. 1, Vígh Cs. 2, Gallyas E. 1. Csere: Vígh Sz., Zentai Á., Pölös G., Orosz R. 1, Kristó V. 3. Edző: Török Sándor.
Gólok emberelőnyből: 4/5, ill. 2/11.
Gólok ötméteresből: 1/0, ill. 1/2.
Kipontozódott: Mucsi Zs. és Kádár J.

A rájátszás végeredménye:
17. Csabai Csirkefogók 4 2 1 1 51-49 7 pont
18. Hódmezővásárhelyi VSC 4 2 0 2 55-51 6 pont
19. Bánki Vízisport Egyesület 4 1 1 2 46-52 4 pont