Nem első alkalommal rendezhették meg a Csongrád megyei mentősök az Országos Mentőszolgálat Halfogó Kupasorozatának idei programját. Ez nem csak feladat, hanem érdem is, hiszen az a megye rendezheti meg az adott év programját, amelyik az előző évi vándorkupát megszerezte. Tavaly Makó csapata nyerte a horgászversenyt, így került idén a versenyre Csongrád megyében, méghozzá a Felgyő község szomszédságában található Szabó Illés tógazda tulajdonában levő telepített szabad téri állóvíz környékén.

Gál Mihály, hódmezővásárhelyi mentőkocsi vezető vállalta el a szervezés feladatát, ami már tavasszal elkezdődött. Elmondta: bár idén sokan hivatkoztak a nehéz gazdasági helyzetre, így 18 csapat szállt versenybe, de remek hangulat kerekedett.

Az idei a tizenhatodik ilyen program, ez nagyon jó csapatépítő alkalom. A mentődolgozók nap mint nap stresszgazdag környezetben végzik munkájukat, ezért fontos számukra a  rekreáció, a kikapcsolódás – hangsúlyozta a rendezvény fővédnöke dr. Zentay Attila, a Alföldi Regionális Mentőszervezet orvosigazgatója. Több évre tekint vissza ez a program, és most is az ország valamennyi területéről érkeztek kollégák, és bár nem volt nagyfogás, de ez talán a melegnek betudható, és majd vasárnap nagyobb sikerrel járnak – zárta gondolatait.

Túri Mihály, az Országos Mentőszolgálat Dél-Alföldi Regionális Mentőszervezet Csongrád megyei vezető mentőtisztje úgy fogalmazott: nem csak a horgászszerencse megmérettetéséről szól, hanem a mindennapi szolgálati szabályzat keretein kívül baráti kapcsolatok kialakulása remek alkalom ez a program.

Beck Monika, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa is a csapatépítést emelte ki, annak ellenére, hogy első alkalommal vett részt ilyen programon, de azt látja, hogy néhányan már régi barátként üdvözlik egymást.

Molnár Attila