A Kárász József Irodalmi Körnek sűrű a programja mostanság, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetne még sűrűbb – mondta Haranghy Géza, a vásárhelyi kör elnöke. Egyrészt a helyi civil szervezetekkel is tartják a kapcsolatot, a Visszhang Utcai Olvasókörbe például évente többször is ellátogatnak. Másrészt a megye többi településére is hívják őket, többek között Makón, Algyőn, Szegeden, Csongrádon, Óföldeákon és Mártélyon szerepeltek az utóbbi időben. Az alkalmi műsorok mellett minden hónapban megtartják rendes összejövetelüket, ahol megbeszélik az aktualitásokat, és felolvassák egymásnak legfrissebb írásaikat.

A Dél-Alföldi Művészeti Kör két éve alakult, és a különböző művészeti ágak képviselőit szeretné összefogni. A baráti társaságnak induló kezdeményezés mára negyven fő körülivé nőtte ki magát, és túlnyúlik a régión, dunántúli tagjai is vannak – foglalta össze röviden a történetüket Jagos István Róbert. A Dél-Alföldi Művészeti Kör elnöke szerint a Kárász József Irodalmi Körrel való kapcsolat gyümölcsözőnek és hosszú távúnak tűnik. Most a vásárhelyiek hívták meg őket városukba, ősszel pedig ők várják a vásárhelyieket Szegedre.

Az esten a két kör tagjai verset és prózát olvastak fel, és az irodalom mellett a zene is szerepet kapott, Dani Imre saját gitárkísérettel adta elő megzenésített költeményeit, valamint Mucsiné Kiss Ildikó művésztanár játszott fuvolán komolyzenét. Haranghy Géza és Jagos István Róbert Kovács Ágnessel beszélgetve mutatta be a két művészeket egybegyűjtő csoportot.

Kokovai Péter