A délelőtt mozi matinéval kezdődött a nap a Mozaik Moziban, ahol magyar rajzfilmeket nézhettek a nagy mozivásznon együtt a gyerekek és szüleik, és a filmekhez kapcsolódó képeket is készíthettek a Lánc utcán – tájékozatott Terjékné Kaposi Andrea művelődés-szervező.

A nap eseményeit szervező Bessenyei Művelődési Központ munkatársa, Sonkoly Ágnes elmondta: a délutáni események a pünkösdi király választásával kezdődött, ahol a jelentkező gyerekek között sportversenyekkel döntötték el, ki legyen a pünkösdi király. A nyereményt, hogy a pónifogaton a környéket végigjárása, többen is elérték, akik koronával fejükön vettek részt a sétakocsikázáson.

A Tájház körül felállított asztaloknál a gyerekek és szüleik közösen készítettek szalagból ruházatra tűzhető virágdíszt, és a Tájházban archívnak látszó fotókat készítettek a jelentkezőkről, akik a képekhez díszes keretet is alkothattak.

##video:261319##

A Tájház melletti füves területen felállított színpadon amatőr rockzenei együttesek mellett felléptek a Bethlen Gábor Református Gimnázium művészeti csoportjai is, és bemutatta műsorát a Kristály Majorett Csoport, a Promenád Tác Sport Egyesület, a kankalin Néptánc Csoport és az NRG Tánccsoport is.

Nagy Róbert feleségével és három gyermekével, a két lánnyal, Kincsővel és Ajándékkal, és a mindössze nyolchónapos kisfiúval, Bátorral. Mint elmondta, nagyon jónak tartja, hogy a tájház környékén szerveznek programokat a családoknak. A gyerekeknek is tetszett a néptáncosok műsora, és közösen ültek fel a pónifogatra. Mint az apuka elmondta, a kézműves foglalkozások azért is nyerték el tetszését, mert itt a kisebb és nagyobb gyerekek számára is találhatók foglalatosságok.

Arnay