Lázár János polgármester megnyitójában kifejtette: a gyógyításnál hatékonyabb eszköz a megelőzés, amelyben Hódmezővásárhely mindig is az élen járt. A polgármester megköszönte a Richter Gedeon NyRt. által nyújtott támogatást, s mint elmondta, hazánk egyetlen magyar tulajdonú gyógyszergyára komoly elismertséget élvez a világban.

##video:261025##

Bogsch Erik, a cég vezérigazgatója elmondta: cégük különlegessége, hogy egyharmaduk magyar tulajdonban van, és központjuk is itt található. A megtermelt nyereséget itthon fektetik be, főként a kutatásba, és a magyar államkincstár részére az idén hárommillió forint osztalékot fizettek be. Vásárhelyre azért is került a három éve tartó egészségváros sorozat következő állomása, mert a városnak jó a közössége, a polgármestere, és jó koncepció mentén fejlődik folyamatosan a település kórháza – állapította meg a vezérigazgató, hozzátéve: a gyógyszergyárnak annak kell, hogy jó legyen, ami az embereknek is jó, és ezek között legfontosabb az egészség, amelyet a program segít megőrizni.

##video:261021##

A látogatók között beszéltünk Fülöp Imrével, aki így túl a negyvenen fontosnak tartotta, hogy a prosztatavizsgálat lehetőségével éljen. Imréné Annus Katalin édesanyját kísérte el a vizsgálatokra egyéves kislányával együtt, ő maga otthon oldja meg a vércukorszint vizsgálatot. Solymosi Oszkár is kitűnőnek tartja a rendezvényt, és a délelőttöt arra szánta, hogy minél több vizsgálaton részt vegyen, míg Kocsis Jánosné is igyekezett minél több sátrat felkeresni, és leszögezte: ezt a rendezvényt meg kell tartania a városnak.

##video:261019##

##video:261018##

A látogatók között volt dr. Rádi Norbert, Hódmezővásárhely rendőrkapitánya is, aki elmondta, hogy a Biztonságos Vásárhely Program tagjaként fontosnak véli, hogy az EVP programjait is felkeresse. Egy rendőr számára fontos az egészség – jelentette ki a kapitány, hozzátéve, hogy az állománynál évente mérik fel az egészségügyi alkalmasságot, és a Rendőr Testedző Egylet keretében kollégái használhatják a strandfürdőt és kondicionáló termet is egészségük megőrzése érdekében.

Arnay