Az egész napos továbbképzés költségeit a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek esélyegyenlőségének biztosítását szolgáló pályázati forrásból sikerült megvalósítani. Az intézmény integrációs programja segíti az óvodába járó gyermekek esélyegyenlőségét, meghatározza a nevelés azon területeit, amelyek kiemelkedő jelentőséggel bírnak a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek fejlődésének elősegítésében.

Meghívott előadók voltak: Vasné Dömötör Rozália HUNNIAREG Pedagógiai Intézet főigazgató és Nagy Ágnes közoktatási szakértő, szaktanácsadó asszony. Az értekezleten érintett témakörök: 1. Nevelés – fejlesztés – mérés, értékelés az óvodában. 2. A gyermekek egyéni fejlesztése, fejlesztési tervek készítése. 3. Belső Gondozói Rendszer (BGR Holland modell). 4. A gyermeki fejlődést nyomonkövető dokumentáció.

A szakmai napon a trénerek közreműködésével az óvodapedagógusok megismerkedhettek a gyermekek fejlesztésének különböző módszereivel valamint a mérési – értékelési lehetőségekkel. Az előadásokat gyakorlati tanácsadás is követte. Összevetésre került a helyi és más intézmények mérési – fejlesztési jó gyakorlata. A továbbképzésen résztvevő óvodapedagógusok létszáma: 16 fő

 

Forrás: Molnárné Dobsa Magdolna óvodavezető