Rendőri irányítás mellett folyt és folyik a forgalom a 47-es főúton, ahol Vásárhely felől csaknem minden, Székkutas irányából pedig minden második autó a rendezvénye igyekszik. A parkolók gyakorlatilag teljesen megteltek. Két sávon engedik be a járműveket, de a parkolók előtt ez egy sávra szűkül, így érdemes türelemmel lenni.

Az időjósok jelentése szerint a délutánon még nagyszerű időre van kilátás, de késő estére Csongrád megyét is elérheti az a hidegfront mely dél körül lépett az országba és viharos, 100 km/h-ás széllel érkezik.

Idén másodjára látogattak el Fekete Balázs kiállítás igazgató meghívására a halasok a rendezvényre, amelyet, mint Lévai Ferenc az Aranyponty zrt vezérigazgatója elmondta, nagyon köszönnek. Ezúttal az őshonos halfajok mellett különlegességeket is hoztak, melyeket akváriumokban, és kis tavacskában is megtekinthetnek.

Lévai Ferenc a tőle megszokott lendülettel és magyaros lelkesedéssel beszélt szakmájáról, elmesélve annak búját bánatát, de örömeit is. Kiemelte, a jelenlegi tárcában megértő fülekre találtak, ami a magyar hal ügyét illeti, legnagyobb problémát a halállományra nagy veszélyt jelentő kárókatona populáció jelenti. Megtudtuk az igazi halászlé titkát is, valamint egy különleges receptet, melyet majd a promenád.hu olvasói is megismerhetnek.

Tavaly egy szemérmesebb szürkeharcsa, idén aranyhalnak is nevezett, színes koi pontyok napoztak a tavacskában. Bent pedig a jövő reménységei a termálvizes tavakban jól tenyészthető új fajok, melyek még horgászsport értékkel is rendelkeztek, kerültek bemutatásra.

Gasztronómiai kuriózumokat is kínáltak csaknem mindenhol, az egyik meglepő összeállítás pont a halas sátorban készült. A szarvasi Víz-Hal-Ember Alapítvány lelkes tagjai halburgert készítettek, mely elmondásuk szerint pont ugyan olyan, mint a hagyományos, csak sokkal egészségesebb.

Több szempontból is különleges az idei felhozatal és kínálat, az is egy remek ötlet volt a szervezők részéről, hogy külön negyedet hoztak létre a különféle árusoknak, italt és élelmet kínálóknak.

Különös élmény az árnyas fák alatt úgy sétálni, hogy az egyik pillanatban friss bordányi eper, a másikban grillezett hús, a következőben pedig, vattacukor, kenyérlángos, vagy hamburger illat csapja meg az ember orrát. Emellett a rengeteg tisztán tartott állat és a széna természetes illata ad egészen különleges hangulatot.

A kiállító cégek is szemmel láthatóan jól érezték magukat, több standon egész nap zajlottak a tárgyalások, bemutatók és prezentációk, mindenki bőséges mennyiségű szóró és reklámanyaggal is készült. Már szombaton reggel nem egy hatalmas gépet, vagy eszközt lehetett látni, melyet elhoztak a kiállításra, de már kikerült rá az „eladva” felírat.

Az idei rendezvénysorozat egyik fő attrakciója a Nemzetközi Furioso Fesztivál, melyre több országból érkeztek lovak és gazdáik. A szombati napon még temérdek látnivaló várja a kilátogatókat. Délután díjugrató verseny kezdődik, de lesz sertésárverés, rengeteg lovas és kutyás bemutató, fogatverseny, csikóindítás, sőt még fejő verseny is.

Szombat Mihály