Hegedűs Zoltán, mint tarjáni házigazda azzal kezdte, hogy értékelte a hétfő esti nagy zivatart, mely a vele jött nagy jéggel jelentős károkat okozott a mezőgazdaságban és a növényekben általában. A Pacsirta utcai vízelvezető rendszer jól vizsgázott, az árkok és a szivattyúk működtek, bár hibát fedeztek fel az automatikában, melyet hamar el fognak hárítani. A környék lakosságával még aznap este rögtönzött szemlét tartottak a helyszínen is.

A képviselő elmondta, azért hogy nincs jelen Kószó képviselőtársa, bátra mondják el a Kertváros problémáit is, azokat továbbítják az illetékes felé. Benkő Zsolt kiemelte, igaz, hogy most itt is várja a kishomokiakat, de ettől függetlenül két nap múlva azon a településrészen is tart lakossági fórumot.

Kérdés érkezett hozzá, miért vannak utcanevek Kishomokon, ha egyszer külterület, és miért kell adót fizetniük az ott lakóknak. Benkő Zsolt emlékeztetett, hogy az utcanevek dülőkről való átnevezését a lakosság kérte korábban, ami a külterületi jelleg illeti, az valóban az, de lakóövezetként tartják számon Kishomokot.

Egy másik felvetés a településrész elhanyagoltságára vonatkozott, voltak akik szerint sok ingatlantulajdonos külföldön dolgozik, ezért nem tartja rendben lakókörnyezetét, míg mások úgy vélték úgy tűnik vannak olyanok akikre nem vonatkoznak a szabályok.

Benkő Zsolt elmondta, a múlt heti közgyűlés szavazott meg egy erre az esetre is alkalmazható rendeletet, ami szerint mindenki köteles a saját portáját és környezetét rendben tartani, ha pedig a felszólítás ellenére sem teszi ezt meg, akkor 10-50 ezer forinttal büntethető. A külterületi városrész rendjét is a közterült felügyelet hivatott ellátni, ahová fokozott intézkedést ígért.

Tarjáni problémaként jelentkezett ezzel kapcsolatban a házak előtti területek nyírása, valamint az, hogy a közterületet miért nem vágják csak olyankor mikor a képviselőknek ott fóruma lesz. Hegedűs Zoltán elmondta, mindenki a saját portáját tartsa rendbe, a kihelyezett zöldhulladékot pedig az ASA díjmentesen elszállítja.

Matók Ferencné a Könyök utcából arra volt kíváncsi, neki kell-e a házuk előtt található hatalmas területet levágni, mert abból 15-20 zsák fű is összejön, ami hatalmas mennyiség, ami már komposztnak is rengeteg. Hegedű Zoltán válaszában megígérte, a Könyök utcára kérni szoktak városi segítséget, és az önkormányzat segít a fűvágásban, ebben az esetben is intézkedni fog.

Harmat István, aki Kertvárosból érkezett két problémára hívta fel a figyelmet. Az egyik a parkolás ellehetetlenítése a Hóvirág utcán az ABC környékén. Elmondta, a Kodály és a Rudnay utcák között nem tud megállni, vagy a Rudnayn, vagy a Kohány Györgyön kell parkolóhelyet keresnie. Hegedűs Zoltán megígérte megvizsgálják a kérdést, és továbbítja azt képviselőtársának.

A másik kérdés a tabáni templomnál régen még fellelhető kúttal volt kapcsolatos, érdemes lenne újra régi fényébe helyezni a kutat, vagy legalább emléktáblával jelezni, hogy anno szép díszkút állt a téren. A képviselő elmondta, ezzel sajnos már elkéstek, 2009-óta már sajnos szobor áll a régi kút helyén a körfogalom közepén.

A fórum előtt még Hegedűs Zoltán képviselő, aki szintén egykori képviselő édesapjával érkezett, elmondta a településrész, de az egész város életét nagyban fogja befolyásolni a 47-es út elkerülő megépítése, mely pont a határban a Bodzási útnál fog a régi pályába csatlakozni. Ezenkívül kiemelte megvalósult a kertvárosi összekötő, aminek segítségével könnyedén megközelíthető a két városrész, és amely a jövőben folytatódni fog.ű

Szombat Mihály