Egy településnek kell egy központ, ahová akár az odalátogatók, akár a helyben lakók megpihenhetnek, jól érzik magukat – fogalmazott Ujvári László polgármester. Mint mondta: ennek előzménye volt a Tanoda, a Teleház felújítása, a díszburkolatú járdák, a parkolók, most pedig elkészült a község új közparkja.

Nagy dilemma volt a tuja fasorok kivágása, maga a polgármester is úgy vélekedik, hogy háromszor is meggondolja, kivágjon-e egy fát. A döntés során az billentette a mérleget, hogy igen betegesek voltak, és a teret sem engedték kibontakozni. A Rendezvényház felé futó tujasor szinte eltakarta az egész teret. Helyükre magas törzsű, a látványnak utat engedő fák kerültek telepítésre.

A sétányok mentén padok, és a pergolák akkor töltik majd be teljesen funkciójukat, ha a melléjük telepített növények felfutnak rájuk – írta le a beruházást a polgármester.

Hozzátette: néhányan megkérdezték, miért nem inkább munkahelyteremtésre fordította ezt az összeget a község. Ujvári László kifejtette: ez a pályázati programcsomag nem fordítható munkahelyteremtésre, ellenben a támogatás olyan volt, hogy csak az ÁFÁ-t kellett megfizetni. Ebből a szemszögből viszont mondható úgy is, ha ezt nem célozzák meg, 15 millió forinttal és egy szép parkkal szegényebb lenne Balástya.

Molnár Attila