Az utóbbi 10 évben rohamosan nőtt a klímával rendelkező autók száma. Alapvető szabály, hogy 10 foknál nagyobb különbség a külső és belső hőmérséklet között ne legyen!

Veszélyt jelenthet, a hosszabb ideig álló klímaberendezésekben baktériumok telepedhetnek meg. Ezt évente egyszer célszerű vegyszeres tisztítással eltávolíttatni. Ennek első jele, ha csatornaszagot érzünk a klíma indításakor.

Ezt a részét is az autónak karban kell tartani. A tömítetlenségek gyakran okozhatnak olyan hibát, mely következtében csökken a teljesítménye. Ennek a javítását – mivel a klímagáz környezetszennyező anyag, láthatatlan – csak szakműhelyben lehet elvégeztetni. Legalább 2 évente célszerű egy klímarendszer ellenőrzés.

Sokkal nagyobb bajt okozhatunk, ha úgy működtetjük a rendszert, hogy nincs benne gáz, így több százezres javítás is lehet az eredmény.

Az Alfa Autóház Szerviz megtalálható Hódmezővásárhelyen a Szántó Kovács J. u. 149. szám alatt. Nyitva: munkanapokon reggel fél 8 és délután 4 óra között. Tel.: 62/535-290.