Az idén 284 ezren kérték, hogy tavalyi jövedelmeik után az éves adóbevallást az adóhivatal készítse el. Közülük 256 ezernek már postázták is a levelet, benne az adóajánlattal. Ez azonban valóban csak egy ajánlás, a papírokat át kell nézni, és ha minden egyezik, aláírva május 21-ig kell visszaküldeni.

Ha megjegyzése vagy javítanivalója van az adózónak, az erre a célra fenntartott rovatba írhatja bele – igazolásai alapján – az általa helyesnek vélt számot, kiegészítő adatot, például ingatlaneladása nyomán – mondta a Kossuth Rádiónak Linczmayer Szilvia, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője.

Érdekes, hogy minden évben vannak, akik kérik az adó-megállapítást, és aztán – esetleg ezt elfelejtik vagy más ok miatt – saját maguk is küldenek be bevallást. Most hétezren jártak így, ilyenkor a magánszemély által készített adóbevallás számít – jegyezte meg.

A jó időben kevesen gondolnak az adójukra, érdemes azonban emlékeztetni arra, hogy az adózók többségének, több mint 3 millió embernek május 21-ig kell elkészítenie a bevallását és befizetni az adót a 2011-es év jövedelmei után.

Forrás: hirado.hu