Az Egészségprogramnak egyéni, családi és céges változata is van. Varró Katalin elmondta, elsősorban családi szerződéseket kötöttek, cégeknél pedig a kiajánlás történt meg, ugyanis ez nagyobb volumenű dolog, több előkészületet igényel. A cégek esetében azért is nagy az érdeklődés, mivel 2012-től lehetőség nyílt arra, hogy a munkáltatók adó- és járulékmentesen, a béren kívüli juttatások körében nyújtsanak munkavállalóiknak egészségügyi szolgáltatásokra szóló biztosítást.

Varró Katalin beszélt a csomagokról is. Az alap csomagban éves preventív szűrőprogram, szintén évenkénti fogászati szűrés és kétévente bőrrákszűrés szerepel, valamint pszichológiai tanácsadás e-mailben, járóbeteg-ellátás és laborvizsgálatok. Az ideál csomagban ezeken felül extra szolgáltatások is szerepelnek, így a betegszállítás és ambuláns műtétek. Az extra csomagban az egynapos sebészet és a kórházi fekvőbeteg ellátás is biztosított, mégpedig VIP szinten. Ez azt jelenti, hogy mátrix rendszerű az ellátás, vagyis nem a beteget tologatják a különböző vizsgálatokra, hanem az ágyhoz jön az orvos, helyben leveszik a vért illetve hozzák a szükséges gépeket.

A képviseletvezető Diviki Sándor műsorvezetővel beszélgetve kifejtette, hogy a Generali Egészségprogram amellett, hogy a sorban állást kiküszöböli, az egészségügybe is plusz összegeket juttat. Az ügyfél a biztosítónak fizet, a biztosító pedig a szolgáltatónak. A havonta fizetendő díjat a biztosított egészségügyi állapota, életkora és a választott csomag is befolyásolja, ezen kívül minél több főre kötik, annál jelentősebb kedvezményt tudnak adni. Így elmondhatjuk, hogy egy személyre szabott szolgáltatásról van szó.

Varró Katalinnal személyesen lehet egyeztetni Hódmezővásárhelyen, a Kálvin tér 1. szám alatt (bejárat a Bercsényi utca felől) illetve a 62/646-319, 30/558-19-66 és 20/579-21-48 telefonszámokon.

Kokovai Péter