A magyar hajtó 45,06 hibapontjával egy olasz és egy norvég riválisát megelőzve áll az élen.    Az egyesfogatok mellett a kettesek mezőnyének első része teljesítette az első számot. Egyelőre ifjabb Nagy Tibor áll az élen az összesen 76 fogatot felvonultató viadalon.

Az elmúlt évi magyar bajnok Bajáki Ferenc a hatodik helyről várja a folytatást, míg a hódmezővásárhelyi színekben versenyző válogatott hajtónő Gáspár Szilvia a kilencedik helyen nyitott.

A délutáni kettesfogat számban a 28 fős mezőnyből 14-en hajtották le a programot, itt az első helyen az esélyes elmúlt évi magyar bajnok ifi Nagy Tibor végzett, maga mögé utasítva Gubacsi Józsefet.

Az ifjúsági junior póni Európa bajnokságra készülő magyar fiatalok háziversenyen döntötték el a díjhajtásban a végső sorrendet: a junioroknál Erős Dávid nyert, a póni egyesben Kenéz Fruzsina, a póni ketteseknél Kovács Zsófia, míg a négyeseknél Szőre Martin lett az első, tehát ők négyen az élről indulhatnak hétfőn.

Holnap a fábiánsebestyéni nemzetközi fogathajtó verseny 9 órától folytatódik – délelőttben a 2-esek a főszereplők – a derby cím védő 7x-es világbajnok Lázár Vilmos 11.50 -kor hajt.

A világbajnokságra készülő királyi kategória azaz a 4-es fogatok díjhajtó versenye 13.30 -kor kezdődik – a 15 fős mezőnyben 4 világbajnok – Werner Ulrich (SUI), Lázár Zoltán, Dobrovitz József, Kecskeméti László – lesznek a reflektor fényben a fábiáni korai nyárban.

Vasárnap a kettesek és a négyesek díjhajtásával folytatódik a verseny, hétfőn a maraton-, kedden pedig az akadályhajtást rendezik.

A jubileumi harmincadik lovas napok keretében zajló Nemzetközi Fogathajtó Versenyen 8 nemzet 69 hajtója közül a nyitónapon 42 hajtó teljesítette a kötelezően előírt díjhajtó programját.

Állás a díjhajtás után:

Egyes fogatok:

1. Fábián László 45,06 hibapont

2. Luca Cassottana (olasz) 47,74

3. Linn Stoekken Nielsen (norvég) 48,64

Molnár Attila