Vadász Csaba 2005. júliusa óta dolgozik a Csongrád Megyei Önkormányzat Hivatalánál közgazdászként. 2008. januárjától csoportvezetőként felügyelte a megyei fenntartású intézmények működésével, gazdálkodásával kapcsolatos ügyeket, 2008. októberétől helyettes aljegyzőként, majd 2010. októberétől aljegyzőként tevékenykedett. Az utóbbi 3,5 hónapban a főjegyzői feladatok ellátásával is foglalkozott. Részt vett a megyei önkormányzat átalakításában, kellő rálátással bír mind az új szervezetre, mind az új feladatkörre vonatkozóan.

Szakmai programjában rövidtávú célként Csongrád megye fejlesztési koncepciójában akciótervek elkészítését jelölte meg az egyes szakterületekre lebontva. Ezekből kiindulva hosszú távon azt szeretné elérni, hogy a 2014-2020-as uniós költségvetési időszakban minél több forráshoz segítse az önkormányzat Csongrád megyét, így gyarapítva a megvalósuló fejlesztések számát.

A fejlesztési koncepció elkészítésébe bevonná a megyei települési önkormányzatokat, gazdasági társaságokat és civil szervezeteket, valamint a Szegedi Tudományegyetem, a DARFÜ és a különböző szakmai kamarák tapasztalatait, illetve a román és a szerb határ közelségét kihasználva határon túli szervezeteket is.

Feladatának tekinti, hogy a Hivatal már meglévő pályázati és egyéb szakmai tapasztalataival segítséget nyújtson a megye kistérségei fejlesztési stratégiáinak megvalósításában, a megyei turizmus fellendítésében, a megye új arculatának, pozitív megítélésének kialakításában.

Mivel megválasztásáig Vadász Csaba látta el az aljegyzői feladatokat, főjegyzői kinevezésével egy időben a Csongrád Megyei Közgyűlés meghirdette a pályázatot előbbi munkakör betöltésére. A beérkező pályázatokról a Közgyűlés június 1-i ülésén dönt majd. Addig az aljegyzői feladatokat Dr. Somosi Krisztina, a Csongrád Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági, Jogi Osztályának vezetője látja el.

 

Forrás:
Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata