Radeczki Viktor tájékoztatása szerint a március 29-én éjszaka történt rongálást az alkotás szinte minden része megszenvedte. A kérészpár csápjait letörték és elvitték, a testet leszakították az üveg posztamensről, az pedig megrepedt. Felszakították a medence speciális burkolatát, és a kérész fiút mintázó alak üvegből készült szárnyat is megrongálták.
A szobor biztosítva van, a helyszíni szemle már megtörtént, és a biztosító a helyreállítás költségének egy részét vagy egészét megtéríti – tette hozzá a hivatal képviselője.
A kérészpár alkotója, Varga Gábor dombóvári szobrászművész a szobor öntőjét, Lakatos Pál Munkácsy-díjas kecskeméti szobrászművészt bízta meg a munkák elvégzésével. A helyreállítást április végére szeretnék befejezni.  
Az eredetileg Kérészek násztánca című alkotást a 2011. június 14-én felavatott szolnoki gyalogos- és kerékpároshíd város felőli oldalán, a Tiszai hajósok terén állították fel. A szökőkútban elhelyezett, emberarcú kérészeket formáló bronz szoborkompozíció a város egyik legújabb köztéri alkotása.

 

Forrás: MTI