Kivirult az idő, előkerültek a biciklik. A kerékpárjaink műszaki állapotára is ugyanúgy ügyelni kell, mint az autókéra. Nézzük is át! Elsőként a fékeket ellenőrizzük, ne csak azt, hogy fognak-e, hanem azt is, hogy feloldanak-e. A következő fontos dolog a világító berendezés. A KRESZ szabályait a rendőrség is szigorúbban veszi, de ne csak ezért tegyük rendbe a kerékpárunkat, hanem saját és többi közlekedő társunk biztonsága érdekében.

A fék és a világítás után a hajtást ellenőrizzük. Ha hosszabb ideig nem használtuk a kerékpárt, akkor a lánc megrozsdásodhat. Ezt megelőzendő ajánlatos előre gondolkodni, és beolajozni. Amennyiben megtörtént a baj, nagyon összerozsdásodott, akkor nincs más választás, mint a csere.

Így tavasszal ajánlatos a megfelelő alkatrészeket olajozni és megtisztítani az egészet.

A kerékpárral közlekedőknek gondot okozhat a különböző dolgok szállítása. Szatyrok helyett Kiss Benjámin, a Drótszamár Kerékpár Szaküzlet és Szerviz tulajdonosa praktikus, a drótszamárra felszerelhető táskákat ajánlott, amelyeket természetesen az üzletben meg is lehet vásárolni.

Melyek nem csupán praktikusak de divatosak is. Diszkréten elrejtette a készítő a részt, ahol fel lehet csatlakoztatni a kerékpárra.

Ezt a táskát iskolatáskának is használhatjuk, de persze hétköznapokra is kiváló, köszönhetően a kialakításának:

A képen látható táska hölgyeknek kiváló bevásárló táskaként:

A biztonságos közlekedésre is felhívta a figyelmet Kiss Benjámin, a Drótszamár Kerékpár Szaküzlet és Szerviz tulajdonosa. Így gondoskodjunk róla, hogy mindig üzemeljen a fékünk, világításunk, illetve lakott területen kívül a bicikliseknek sötétedés után kötelező a láthatósági mellény viselése.

Aki nem meri maga átnézni kerékpárját, bátran forduljon segítségért a Drótszamár Kerékpár Szaküzlet és Szerviz munkatársaihoz, de természetesen kiegészítőket, alkatrészeket is találhatunk itt. A Drótszamár Kerékpár Szaküzlet és Szerviz megtalálható Hódmezővásárhelyen az Oldalkosár u. 14. szám alatt. Nyitva: H-P.: 8-17h, Szo.: 9-12h. web: www.dbike.hu, tel: 06-20/530-4544.