Az ügyben felkerestük az EDF Démászt melynek kommunikációs munkatársa Csala Gabriella elmondta, társaságuk oszlopcserét végezett a kérdéses területen,a földmunkákkal pedig alvállalkozót bízott meg. A múlt heti műszaki bejárásuk alkalmával tapasztalták, hogy a régi oszlopok gödrei még nincsenek betemetve, ekkor az alvállalkozót kérték, ütemezze a munkavégzést és temesse be a gödröket, ami a szerda napon történt meg.

A világítási problémákkal – melyre több a város különböző területeiről is kaptunk észrevételt – elmondta, ezzel kapcsolatban nem az EDF Démász az illetékes, mivel Hódmezővásárhelyen a ledes lámpák üzemeltetésére jelenleg nincs a társaságnak szerződése.

A bejelentés kapcsán felkerestük Ékes Józsefet, a Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési csoportjának vezetőjét is, aki elmondta, hogy ha a Démász lecseréli a kandelábereket, vélhetően a lámpatesteket is le kell szerelni annak idejére, és azok a visszaszerelés után nem működnek, akkor meg kell vizsgálni annak az okát, vajon a szakszerűtlen szerelés, vagy a lámpatest műszaki hibája miatt következett-e be. Hozzátette, ha a csere előtt világított, de utána nem, akkor van esély arra, hogy közben „történhetett” valami.

Ékes József még elmondta, szakértő fogja megvizsgálni ki hibázott, és amennyiben az átszerelés közben keletkezett meghibásodás, úgy a javíttatás költségei a Démászt terhelik.